Öğretmenlerden Mine Müjde Baş,Cihan Ceryhan,Mehmet Saral,Zinet Güçtaş,Fadıl Gençer,Hasan Akkuş'un katıldığı organizasyonda hem renkli, hem de duygusal anlar yaşandı.

Katılım yüksek oldu.Doktor Fatih Yöndem ve okulun mezunlarından emekli öğretmen Nail Yıldırm'ın organize ettiği ve şu an okul müdürü Bahtiyar Hüsem'in yakın ilgisi ile 41 yıl sonra öğrenciler biraraya geldiler.Önce okulun bahçesinde buluşan dünün küçükleri,bugünün büyükleri birbirlerini tanımakta zorluk yaşadılar.Sembolik ders zili çaldı.

Okulun bahçesinde toplandılar,önce vefat eden arkadaşları ve öğretmenlerinin anısına bir dakika saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşını toplu halde söyledikten sonra sınıflarını gezdiler.Sonra resimler çekildi,geçmişten kalan okul resimleri slayt gösterisi şeklinde tanıtıldı.Sonra önce o dönem okulda görev yapan öğretmenler kendilerini tanıttıktan sonra öğrenciler tek,tek kendilerini tanıttılar.

Herkesin adres ve telefon numaraları alındı,o günün akşamı Bulancak Deniz Kulübünde toplu halde yemek yendi.Öğrenciler okullarını ve sınıflarını gezerken, duygu dolu anlar yaşadı.O yılların hasreti ile mezun oldukları okulu gördüklerinde anılarının tazelendiğini ve hatıralarını dün gibi yaşadıklarını belirten eski okul arkadaşları, eski adı Bulancak Lisesi yeni adı Fen Lisesi önünde hatıra fotoğrafları çektirerek anılarını tazelediler. Eski dostlar, hem özlem giderdi, hem de birbirleri ile sohbet ettiler.

Organizasyonu düzenleyenDoktor Fatih Yöndem, buluşma fikrinin yıllar önce eski bir okul arkadaşı Nail Yıldırım ile görüşürken ortaya çıktığını belirterek, "O zamanlar 1950-1955 doğumlulardan itibaren bütün kütükleri inceledik. En az 2 buçuk ay kütüklerden isimleri çıkarttık.

Bu konuda Bahçelievler Anadolu Lisesi müdürü Bahtiyar Hüsem ve okul müdür yardımcısı A.Çağdaş Dervişoğlu bize yardımcı oldular.Kendilerine teşekkür ediyoruz. Böylece birçok arkadaşımıza ulaştık. Büyük bir mutluluk yaşıyoruz.Buluşma programını önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz." dedi.

41 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldiklerini ve buna önayak olan Doktor Fatih Yöndem'e teşekkür eden 1974-75 yılı mezunlar,aradan geçen yılların öğrencileri değiştirdiğini ve bazı öğrencilerin sınıf arkadaşlarını gördüklerinde birbirini tanıyamadıklarını ifade ettiler.

O yıllarda okulda idarecilik yapan öğretmen Cihan Ceyhan,böylesi bir buluşmanın kendisini çok duygulandırdığını ve duygularını anlatacak kelime bulamadığını dile getirdi.Okulun mezunları ise yaptıkları toplu açıklamada,'' dile kolay 41 yıl sonra da olsa eski okul arkadaşlarını görmenin ve anılarını tazelemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederlerken bu buluşmayı kendilerine sağlayan Doktor Fatih Yöntem'e çok teşekkür ediyoruz.'' ifadelerini kullandılar.