1 Günlük ''Çözüm odaklı iletişim 'semineri Erzincan'dan öğretmen Özcan Doğan ile Giresun 19 Eylül İlkokulu müdürü Burhan Bayrak verdi.Semineri ziyaret edenler arasında İl Milli eğitim Müdür Necati Akkurt,Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut,Şube müdürleri Nevzat Seyitoğlu,Erkan Öksüz hazır bulundular.

Bulancak Atatürk Ortaokulunda görev yapan idareci ve öğretmenlere yönelik olarak planlanan ’Çözüm Odaklı İletişim’ seminerinde, öğretmenlik mesleği, iletişim, iletişim engelleri, kendini ifade etme ve çözüm odaklı sorular konularında atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Bu seminerlerde idareci ve öğretmenlere iletişim becerileri, sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme gibi öğretmenlik mesleğini ilgilendiren konular işlendi. Eğlenceli ve zevkli dakikaların yaşandığı seminerde,Sorun odaklı değil de çözüm odaklı iletişim becerileri oyun ve yorumlarla anlatıldı.

Seminer'de okul idaresi tarafından, katılanlara öğle yemeğinde pide ikramında bulunuldu.Seminer sonunda konuşan ve duygularını paylaşan okul müdürü Cavit Hendekçi,''Çok verimli ve alışagelmişliğin dışında farklı bir seminer olduğunu tüm öğretmenlerin seminerden istifa ettiğini görmenin kendisini çok memnun ettiğini dile getirdi.İyi dilekler temennisiyle seminer sona erdi.