Bahçeşehir Koleji, yurdun her bölgesine kampüslerini açmaya devam ediyor. 2004 yılından itibaren Anadolu’ya açılmaya başlayan ve bugün Türkiye genelinde BJK Koleji ile birlikte 25 il ve ilçede 48 anaokulu, 35 ilköğretim, 17 lise ve 10 bilim müzesi ile kaliteli eğitimin öncüsü olan Bahçeşehir Koleji’nin, Doğu Karadeniz’deki en büyük yatırımı olan "Bahçehir Koleji Enver Yücel Kampüsü" Ordu’da düzenlenen törenle açıldı. Düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanılan açılış töreninde konuşan Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, yaptığı okullarla hizmet için elinden geleni yapmaya gayret gösterdiğini söyledi. Gençlerin ufkunu açmanın kendisi için onur verici olduğunu ifade eden Yücel, "Bu topraklar üzerindeki insanlar hizmet etmek, yardımcı olabilmek özellikle de gençlerinin ufkunu açabilmek benim için çok büyük bir onur adete bir ibadet. Bu anlayışla çalışıyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.

En önemli okullarımızdan bir tanesini bugün açıyoruz. Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Karadeniz sevinçten çırpınıyor, yamaçları bize aşık dolu gözlerle bakıyor. Eğitimde dünyanın birçok yerinde kampüsler kurup okullar açıyoruz ve yaptığımız bu eserle kabul görmeye başladı. Dünya ile yarışmak için kampüslerimiz sayısını da çoğaltıyoruz.

Ben buranın bir çocuğuyum, burada eğitim, öğretim verilirken ben diyebilmeliyim ki, dünyanın en iyi okullarından birisi işte buradadır diye bilmeliyim.Hedef 2023.Yorulmaya zamanımız yok.Yüzlerce eğitim kurumu açtım ve açmaya da devam ediyorum.Ancak titizlikle üzerinde durduğum bu kambüs oldu.Eski Ordu belediye başkanı arsa konusunda bize çok yardımcı oldu,kendisine teşekkür ediyorum. Bazı olumsuz sözlerde duyuyorum,bu beni üzüyor.

Gökçeali Emir Yücel İlköğretim okulunun açılışında bir minik öğrencimizin taşıdığı parkarttaki yazı''Bu okulu bize çok gördüler Enver amca.''yazısından çok etkilenmiştim.Dünyadaki bütün çocuklar herşeye layık.Ben memeleketimden okumak için ayrıldım şimdi hizmet etmek için geldim.Çok çalışacağız,yolumuz çok uzun.Havaalanımızın açılması ayrı bir mutluluk.Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

Artık memleketime 15 günde bir gelip gideceğim.Artık size daha yakın olacağım.Yine Ordu Büyükşehir belediye başkanı Enver Bey'ede katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Havaalanımızın açılması ile de dünyanın çeşitli insanlarını buraya getirmekte mümkün olacak. Ordu’da bugün açtığımız okulun adını ‘Enver Yücel Kampüsü’ koyduk eğer bu okul en iyi ise dünyanın neresinde iyi ne varsa bu okula getirilmesi talimatı verdim. Okulumuzun Ordumuza ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Kampüsü açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eğitimin önemine vurgu yaptı. Eğitimin yalnızca eğitimden ibaret olmadığını aktaran Kurtulmuş, "Eğitim yalnızca eğitim demek değildir. Eğitim sadece teknoloji üretmekten de ibaret değildir. Bu eğitim kurumlarında dünyayı bilen, teknoloji üretebilen, refah üretebilmesi için büyük gayret sarf edeceğiz. En güzel teknolojiyi en güzel bilimi üreteceğiz. Her millet kendi kökleri üzerinde yükselir.

Bizler de kendi köklerimiz üzerinde yükselebilmesini başarabileceğiz. Burada yetişen çocuklarımız inşallah hem ülkemize hem de Karadeniz’e hem de insanlığa faydalı olacaklar" diye konuştu.Konuşmaların ardından kolejin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan davetlilere birde kokteyl verildi.