Bulancak Kesik Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şirketi işletmecisi Osman Kesik (76 yaşında) Doğa aşkı yaşına rağmen bitmiyor. 40 yıldan bu yana doğa ile içiçe yaşayan 1500 koyunu olan ve 6 çobanla birlikte koyunları gözü gibi bakan Osman Kesik’ten söz ediyoruz.



Osman Kesik gazetemize yaptığı açıklamada,’’insanı seven birisinin doğayı sevmemesi diye bir şey söz konusu olabilir mi? İşimin yanısıra fırsat buldukça yaylalara Paşakonağı,Karagöl ve çevresinde 1500 ‘e yakın koyunlarımın yanına giderim.Parasından çok beni doğa sevgisi ilgilendirir.

Doğa aşkı korur, kollar. Doğa bizden, ruh gönülden yardım ister. Sevmeyi bırakmak, bin bir çeşit canlının yaşadığı ormandan koyunları çıkarmaya benzer. Kurursun, tek tip bir insan olursun. Sevmeyi yangın sanırsın, ne yanılırsın. Koyunların otlamadığı bir yayla çimeninde yaylanın güzelliği olmaz.



Doğanın düzensizliğinde bir ahenk vardır. Ben uzun yıllardır yaylalarda koyun besliyorum. . Nasıl ki her ormanda, her tarlada, bitkilerin sağlıklı büyüyebilmesi için hayvanların otlaması gerekiyor ise, insan ruhunun sağlıklı olgunlaşabilmesi için de kalbinde aşk gerekir.

Sana diyeceğim o ki evlat, eğer aşık olmazsan ruhun bir orman olabilecekken, keresteye dönüşür. Ben toprağımı koyunlardan mahrum bırakmıyorum. Beslemeden beslenemezsin. Merhamet et, bir avuç da olsa, doğayı sev güzel kardeşim.’’dedi.