Basın ve yayım kuruluşlarının değerli temsilcileri, saygıdeğer Eğitim Çalışanları, Sayın Pirazizliler;   Eğitim ve öğretimin temel taşı öğretmendir. Öğretmen olmadan eğitim-öğretim yapmak mümkün değildir. Bu gerçek bizlere ülkemizin geleceğini öğretmenlerin hazırladığını açıkça göstermektedir. Öğretmenin güvenliği, huzuru, çalışma ortamı, moral ve motivasyonu ne kadar iyi olursa eğitimde başarısı  da o oranda artacaktır.

Öğretmenin başarılı olması çocuklarımızın, ilimizin, Türk Milletinin başarılı olmasıdır. Ancak son zamanlarda Piraziz’de meydana gelen olaylar eğitimin temel unsuru öğretmenlerin bilerek veya bilmeyerek yıpratılmaya, öğretmenlerin etkisizleştirilip itibarsızlaştırmaya çalışıldığını görmekteyiz.

  MEB yasasında yapılan değişikliklerle siyasallaşan Milli Eğitim Görev süresi dolmayan başarılı yöneticileri yıpratmak, görevden almak için olsa gerek okullarda huzur ve barış ortamını bozacak, başarıyı düşürecek uygulamalara başladığını düşünmekteyiz. Bu uygulamalar ile okullarda öğretmenlerimizin öğrenci üzerindeki etkinliği kırılmakta, öğretmenlerimiz öğrenci ve veliler karşısında yıpratılmaktadır.

Öğretmenlerimizin yıpranmasından  en fazla zararı öğrencilerimiz görecektir. Öğrencilerimizin başarısı düşecektir. Bu durum Piraziz İlçesinin eğitim seviyesini de düşürecektir. Buradan Milli Eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz. Okulları siyaset dışı tutun. Öğretmenlerin tehdit edilmesine seyirci kalmayınız.

Öğretmenlerimizin güvenliğini sağlayın. Yarın olabilecek olumsuz bir olayın sorumlusu siz olurusunuz. Bunun hesabını veremezsiniz.Türk Eğitim-Sen olarak okullarımızda yönetici-öğretmen-öğrenci-velilerimiz arasında huzur ortamının bozulmasına, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, okullarımızın ve Piraziz ilçemizin eğitim seviyesinin düşmesine neden olacak uygulamalara her zaman  karşı olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Üyelerimizin ve eğitim camiasının yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her zaman onların yanında olacağız.

Olayların takipçisi olacağız.Sözlerime son verirken Pirazizlilere sesleniyorum. Okullarınıza ve çocuklarınıza sahip çıkın. Unutmayın ki okullarda ki her olumsuz olay ve uygulamalar çocuklarınızın başarısını engelleyecek, yarınlarını karartacaktır. Aydınlık geleceğe çalışmak varken, çocuklarımızı karanlığa mahkum etmeyelim.