Uğur Dershanelerinin 47 yıllık deneyimi,vizyonu ve uluslararası başarısıyla öğrencileri üniversiteye ve geleceğe doğrudan hazırlayan Türkiye'nin ilk özgün lisesi Uğur Hazırlık Liseleri,Ordu'da eğitime yepyeni bir bakış açısı kazandırıyor.

Türkiye'nin öncü Eğitim Kurumu Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları,kariyer odaklı eğitim anlayışı ile hizmet veren Uğur hazırlık liselerini Ordu2da açıyor.Uğur hazırlık liseleri Genel Müdür Lokman Duırak,UHL Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çakır,UHL Kurumsal iletişim Müdürü Müzeyyen Yalçın,UHL Ordu-Giresun Kurum Müdürü Kaya Aydın, Ordu'da sbah kahvaltısı ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sadece Ordu’da 14 milyon liralık yatırım yaparak yeni bir eğitim kampüsünün çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Ordu’da Uğur Hazırlık Liseleri açıyor.

2015 yılı sonunda Türkiye genelinde 160 okulda 40 bin öğrenciyle buluşmaya hazırlanan Uğur Hazırlık Liseleri, Karadeniz Bölgesi’nin havaalanı ve turizm yatırımlarıyla öne çıkan modern yüzü Ordu’da eğitim standartlarını yükseltmeye hazırlanıyor.

Uğur Hazırlık Liseleri Ordu Şubesi, 400 kontenjan kapasitesiyle toplam 17 dersliğin yanı sıra etüt merkezleri, amfi, konferans salonları, kütüphane, teknoloji odası, hobi alanları ile öğrencileri yüksek standartlarda eğitim kalitesiyle üniversiteye ve geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

Ordu’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, yenilenen kurum felsefesi hakkında bilgi verdi. Durak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında çok daha güçlü, modern, deneyimli ve farklı bir eğitim markası, Uğur Hazırlık Liseleri ile eğitime devam edileceğini açıkladı.

“EĞİTİME YENİ BİR BAKIŞ KAZANDIRACAĞIZ”
Üniversiteye hazırlık sürecini Uğur Hazırlık Liseleri’nin özgün eğitim sistemiyle 4 yıla yayarak öğrencilerin sınav kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarının altını çizen Durak, “Kişiye özel kariyer planlama ve rehberlik servisleri, global standartlarda hazırlanmış İngilizce eğitim sitemi, Uğur International Yurt Dışı Eğitim Programları, öğrencilerin 7/24 ulaşabileceği ‘Uğur Online’ uzaktan eğitim platformu, 180 saat uzaktan eğitim, 5 bin saat videolu ders anlatımı, 50 bin soru-çözüm videosu olanağı ile Türkiye’nin en büyük uzaktan eğitim hizmeti sunan güçlü bir eğitim kurumuyuz.

Bu nedenle Türkiye’nin en özgün lisesi Uğur Hazırlık Liseleri olarak eğitime yeni bir bakış açısı kazandırıyor, kariyer odaklı yepyeni bir eğitim modeliyle gençleri geleceğe bugünden hazırlıyoruz” dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERLE BULUŞTURACAĞIZ"
Lokman Durak, Uğur Hazırlık Liseleri’nin temel hedeflerini şöyle açıkladı:
“Uğur Hazırlık Liseleri’nde eğitim alan öğrencilerin hem Türkiye hem de dünyadaki kaliteli üniversitelerde okumasını sağlamak, 9. ve 10. sınıftan itibaren Uğur Hazırlık Liseleri’nde eğitime başlayan öğrencilere yabancı dili mükemmel seviyede öğretilmesini hedefliyoruz. Dil öğrenimini yurt dışına taşımak isteyen öğrencilere Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington D.C ve Toronto’daki dil okullarında okuma fırsatı sunulacaktır.

Dünya vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Hazırlık Liseleri’nde yoğunlaştırılmış İngilizce dil eğitim programı uygulanmaktadır. Uğur International ofisi ile öğrencilerimize yurt dışında dil eğitimini pekiştirme imkanı tanırken, onları dünyanın en iyi üniversiteleri ile buluşturmayı düşünüyoruz.

Ayrıca Uğur Hazırlık Liseleri öğrencilerinin vatanını seven iyi insanlar olarak yetişmeleri için kılavuzluk yapmak, lise öğrenimi süresinde öğrencilere Uğur Yayınları, soru bankaları ve sınavları ile tüm eğitim ve rehberlik ihtiyaçları tek çatı altında sunmak, sonuç ve süreç odaklı uzman öğretmen kadrosuyla üniversite giriş sınavına hazırlığı bilimsel ölçme ve değerlendirmeyle yapmak, her öğrenci için 3 rehber danışman hizmeti ile öğrencinin etkin rehberlik hizmeti almasını sağlamak hedeflerimiz arasındadır.

9. ve 10. sınıflarda (1. kademe) kariyer planlaması, temel beceri ve yabancı dil eğitimi verilmektedir. 11. ve 12. sınıflarda (2. kademe) belirlenen hedef doğrultusunda öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlanması ve doğru kariyer planlaması ile öğrencilerin istedikleri bölüm ve üniversiteyi kazanmasını, ayrıca pazar tatili sayesinde öğrencilerin sosyal hayatlarından taviz vermeden üniversiteye hazırlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”

Lokman Durak, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak sadece bu yıl eğitime yaptıkları yatırımın 430 milyon TL olduğunu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 3 bin 800 kişi istihdam edildiğini sözlerine ekledi. Kaya Aydın ise,''İşimiz sadece eğitim.Eğitim'den aldığımızı eğitime yatırıyoruz.Bugün Ordu basını ile sabah kahvaltısında tanışmak istedik.Bu okullarda bizim çocuklar okuyacak.Burası Enver Yücel için gözbebeği.Bu kuruma sizler bizler sahip çıkmalıyız.Hepiniz bizi kırmayarak geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.''dedi.