Halil Aydın - gazeteses.com / Yağlıdere Kütür ve Yardımlaşma Derneği Zeytinburnu Öğretmen evi tesislerinde Yağlıdereli'leri bir araya getirerek iftar verdi.

İftar programına Giresun Dernekler Birliği Kurucu başkanı Halil Kütük, Giresun federasyonu Başkanı Hasan Turan, Eyüp Giresunlular Derne başkanı Avni Aydın, Eyüp Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Nuh Çiçek, Kurucalı Köyü Derneği Başkanı Mehmet Bolat, Giresun Dergisi imtiyaz sahibi Remzi Mamaş, Aydınses Gazetesi İmtiyaz sahibi Murat Aydın, ve  çok sayıda  davetli katıldılar.

Yağlıdere Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Özer Kaveci yaptığı konuşmada;
Her yıl yapmakta olduğumuz geleneksel iftar programımıza katılan davetlilerimize ve hemşerilerime teşekkür ederim. Derneğimizin amacı Yağlıdereli hemşerilerimizi bir araya getirerek birbirleriyle tanışıp kaynaşmasını sağlamak, Kültürümüzü örf adet ve geleneklerimizi genç nesillere tanıtmaktır. Bu tür etkinliklerimiz ileride de devam edecektir. Ramazan bayramınızı kutlarım, hayırlı iftarlar diyerek sözlerini tamamladı.

Giresun Dernekler birliği Kurucu başkanı Halil Kütük yaptığı konuşmada;
Yağlıdere Derneğini böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için kutluyorum. Yağlıdere Derneğinin kurucu başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Derneğimizi kurduğumuzdan  bu güne  çeşitli  faaliyetlede bulunduk. Bir çok başarıya imza attık.  Özer kardeşime ve yönetimine  başarılarında  dolayı teşekkür  ederim.  Tüm misafirlerimizin  Ramazan Bayramını kutlarım, ayırlı iftarlar diyerek sözlerini tamamladı.

Giresun Federasyonu Dernek Başkanı Hasan yaptığı konuşmada;
Yağlıdere Derneği yönetimini böyle bir organizasyonu hazırladığından dolayı kutluyorum. Proğrama katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim. Allah tutmuş oldumuz oruçlarımızı, yapmış olduğumuz ibadetlerimizi kabul ve makbul eylesin. Hepinizim mübarek ramazan Bayramını kutlarım. Hayırlı iftarlar diyerek sözlerini tamamladı.

Akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. Yemek yendikten sonra misafirlere çay ikram edildi. Misafirler birbirleriyle hoş bir sobetin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

Gazeteses.com İnternet haber sitesi olarak Yağlıdere derneğini yapmış olduğu çalımalarından dolayı kutlarız.