Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Belediyesi çalışanları ile akşam yemeğinde buluştu. Belediyede hizmet veren memur, işçi, sözleşmeli, taşeron, İşkur elamanlarından oluşan yaklaşık 400 çalışan ile buluşan Yakar, önemli açıklamalarda bulunarak yemek sonunda başarılı personele ödüller verdi.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Başkan Yakar, 10 ayda belediye ailesi olarak önemli işlere imza attıklarını söyleyerek şöyle konuştu, "Biz burada bulunan tüm mesai arkadaşlarını biz ailemiz olarak görüyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana hep birlikte güzel işlere imza attık. Hepinizin performansından çok memnunum. Bize her konuda eleştiri getirebilirsiniz, fikir beyan edebilirsiniz. Hakaret olmadığı müddetçe her fikre açığız.

Birçok belediye çalışanlarının maaşını ödeyemezken biz yapmış olduğumuz doğru ekonomik yöntemlerle işçimize ve taşeron çalışanlarımıza % 10-12 oranında zam yaptık. Bu bütçeye önemli bir yük getiriyor. Ama biz yetimin hakkını iyi kullanacağız, tasarruf yapıp işçimize maaş olarak  ve halkımıza hizmet olarak aktaracağız.

 Biz göreve geldiğimizde hizmet yapmak için bütçemizi kötü durumdan kurtarmamız gerektiğini vurguladık. Bunun için zarar eden, bütçeyi delen işletmeleri ihaleye çıkardık. Örneğin şu an yemek yediğimiz düğün salonu senede 90 Bin TL kazanıyor ama işçi giderleriyle belediyeye maliyeti 150-200 bin TL. Ne yaptık ihale ettik özel sektöre devrettik. 300-350 TL kasamıza girdi bununla da yatırım yapıyoruz, sizlere yansıtıyoruz.

     Bu zamana kadar dışarıdan kepçe kiralıyor, kamyon kiralıyor önemli paralar veriyorduk. Şimdi iki kepçe 4 kamyon aldık kendi işimiz kendimiz yapıyoruz paramız kasamızda kalıyor.

Bunun gibi zarar eden bütçemize büyük külfet getiren noktalara düzen getirdik ve önemli bir borç stokundan kurtulduk. Borcumuz noktasında güzel gelişmeler oluyor 2015 bütçemizde inşallah çok güzel gelişmeler yaşayacağız. Bu konuda Ankara'da yaptığımız görüşmeler çok olumlu yönde.

  Bu tasarruf ve ekonomik çalışmalar neticesinde 500 Bin TL civarında itfaiye aracı, arazöz, 4 adet kamyon, iki adet kepçe, hizmet araçları aldık. Şu an şantiyemizi modernize diyoruz.

2 Milyon liralık bir yatırımı yoğun çalışmalarımız ve görüşmelerimizle 500 Bin TL'ye hallettik. İnşaatı sürüyor yakında modern bir şantiye kapasitesini arttırmış bir şekilde hizmete girecek. Ardından Beton Santralimiz ihale edilecek. Araç parkımız ve çalışma gereçlerimiz sürekli yenilenecek ve modern bir araç parkı oluşturulmaya devam edecek.

Su projesi şu an devam ediyor. Kanalizasyon ihalesi de Mart ayında yapılacak. Biraz sabredeceğiz. Bunlar önemli çalışmalar. Bu çalışmaların bittiği cadde ve sokaklar hemen projeleri yapılarak ihale edilecek.

Bu akşamda Sanayi Mahallesi Atatürk Caddesinde 550 Metrelik bir cadde projemizi ihale ettik Şubat ayı başında bu caddemiz yapılacak. Yaklaşık 200-300 Bin civarında bir yatırım. Yine Eski Tuğla Fabrikasından İncüvez deresine kadar olan yaklaşık 1500 metre uzunluğunda ki yolu 10-15 cm kalınlığında sıcak asfalt modern Arnavut kaldırımları ve ışıklandırmalarla yapacağız.

Projemiz hazırlanıyor. Yine İskele ve alt geçit projelerimiz Mart ayında ihale edilecek ve yaza kadar yetiştirilecek. Yaptığımız bu yatırımların hepsini kendi öz sermayemizle borçlanmadan yapıyoruz. Tasarruflarımızı yatırıma dönüştürüyoruz.

Şu an daha projeler aşamasındayız. Çalışmalarımız başlayınca Bulancak Halkı yaşanan dönüşüm ve değişimi görecek modern ve güzel bir Bulancak'ı hep birlikte inşa edeceğiz. 
 
Hepimiz insanız. Hasta olabiliriz, dünya işleriyle meşakkatli olabiliriz. O gün moralimiz bozuksa, vatandaşımıza güler yüzle hizmet edemeyecek durumdaysanız gelin bana "Başkanım benim moralim bozuk. Bugün sağlıklı bir hizmet veremem vatandaşımıza güler yüzle davranamam" desin benden izinlidir. Vatandaşımızı asla üzmeyecek ve mağdur etmeyeceğiz. Biz bu milletin efendisi değil hizmetkârıyız" dedi.
 
Konuşma ve yemeğin ardından başarılı personele ödül töreni yapıldı. Başarılı personele ödül olarak çeyrek altın takdim eden Başkan Yakar bu uygulamanın süreceğini söyledi.

Ödül alan personel listesi şu şekildedir; Hüseyin Kırca, Özgür Yeşiltepe, Birol Aslan, Aydın Benli, Aydın Karaman, Kana Madalı, Muhammed Yılmaz, İbrahim Cürgül, İsa Yıldırım, Turgut Kaya, Salih Kacar, Şenol Ayvaz, Murat Zehir, Eyüp Memiş, Bahtiyar Türkmen, Halit Dağlı, Ayşegül Erdoğan şeklindedir.