Yazlık Köyü okulunda düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık olarak 200 kişi katıldı.İftar yemeği için İstanbul’dan dernek yönetimi 30 kişilik bir ekiple köylerinde hazır bulundu.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, ilçemize bağlı köylerimizde bu sene birlik ve beraberlik içinde geniş katılımın olduğu iftar programının Yazlık köyünden başladığını belirtti.

Gecen yıl ilçede 21 tane toplu iftar programının düzenlediğini belirten Kırhasanoğlu,bu gibi birlik ve beraberliğin her zaman olması dileğiyle bu programın düzenlenmesinde emeği gecen herkese teşekkür ediyorum’ ‘dedi.

Yazlık Köyü Muhtarı Hüseyin Boz ise, derneğimizin katkılarıyla hazırlamış olduğumuz iftar programında kusurumuz olmuşsa özür dilediklerini söyledi.

Boz, bizleri böyle anlamlı programda yanız bırakmayan başta köylülerim olmak üzere katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum’ ’dedi.

Yazlık Köyü Dernek Başkanı Mehmet Gargın ise, köylerinde muhtarlığın ve derneğin katkılarıyla ilk defa iftar programı düzenlediklerini belirterek İstanbul’dan bir günlüğüne yazlık köyü halkıyla iftar açmak için 1000 km uzaklıktan geldiklerini ifade etti.

Köy okulunda düzenlenen iftar yemeğine Ziraat Odası Başkanı ve Kivi Üreticiler Birliği Başkanı Sezai Çağlar, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, din görevlileri, Yazlık,Yenice,Yeni Yazlık köyü sakinleri katıldı.

FATİH AYTEKİN ÖZDEMİR