İstanbul, 27 Ağustos () - Rusya’nın en önemli medya kuruluşlarından genel yayın yönetmeni ve haber müdürü ağırlıklı 65 gazeteci 31 Ağustos’ta Antalya’da düzenlenecek panele katılıyor. Uluslararası medya kuruluşu Global Connection’ın organize ettiği buluşma ile siyasetteki yakınlaşma medyaya taşınacak.
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından yeni ve tertemiz bir sayfa açıldı. Bu yeni sayfaya olumlu katkılar yapmak amacıyla iki ülkenin önde gelen medya mensupları bir araya geliyor.
Türk-Rus Medya İşbirliği etkinliği çerçevesinde 31 Ağustos’ta Antalya’da Türk-Rus İşbirliği Forumu düzenleniyor. Forumun evsahipliğini uluslararası medya kuruluşu Global Connection üstleniyor. Forum için Rusya’daki 18 medya holdinginin yönetim kademesinde yeralan ve önemli bölümü yayın yönetmeni ile haber müdürü olan 65 basın mensubu Türkiye’ye geliyor.
Ekonomi, turizm, tarım ve gıda ile iletişim ve medyada yeni dönemde işbirliklerinin ele alınacağı forumda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katılacak ve birer konuşma yapacaklar. Bakanlar daha sonra Türk ve Rus medya mensuplarının sorularını yanıtlayacaklar.
Türk-Rus İşbirliği Forumu’na katılmak üzere, Rusya’nın  önde gelen 18 medya grubuna dahil olan 60 ayrı medya kuruluşundan 65 gazeteci Antalya’ya gelecek. Bu medya kuruluşlarını 2 haber ajansı, 6 TV kanalı, 3 radyo, 7 gazete, 14 dergi, 26 internet sitesi, 2 internet tv kanalı oluşturuyor.
Antalya’ya gelecek olan gazetecilerin temsil ettiği Rus medya kuruluşları şunlar: AC Rus Medya Grubu, Argumenti I Facti Medya Grubu, Domashniy TV Holding / Domashniy TV, Elitnoe Medya Grubu / elitnoe.ru, Expert Medya Grubu / Expert dergisi, expert.ru, First Channel TV Grubu / First Channel TV, Gastronom Medya Grubu, Gazprom Medya Holding, Global Connection Uluslararası Medya Grubu, Interfax Haber Ajansı, IVI Online Sinema - Dijital Medya Grubu / ivi.ru, Kommersant Medya Grubu, Komsomolskaya Pravda Medya Holding, RBC Medya Holding, RTR Medya Holding / Russia 1 TV, STS TV Grubu / STS TV, Vecherniya Moscva Medya Grubu, Zdorovie Medya Grubu