Ahmet Yıldırım / Dortmund, 9 Haziran () - Federal Parlamento Başkanı Norbert Lammert, Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen Ermeni soykırım tasarısına oy veren Türk kökenli milletvekillerine yönelik Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

"Tamamen reddediyorum"

Parlamento'da yaptığı konuşmada, milletvekillerine yönelik eleştirileri, ”kısmen nefret içerikli tehdit ve hakaretler” olarak nitelendiren Lammert, ”21. yüzyılda demokratik olarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının, Federal Parlamento'nun demokratik olarak seçilmiş üyelerinin Türk kökenli olmalarına şüpheyle yaklaşması ve kanlarını ‘bozuk’ olarak nitelendirmesinin mümkün olabileceğini düşünemezdim” dedi.

Norbert Lammert konuşmasında, “Milletvekillerinin terör örgütünün uzantıları ve sözcüleri gibi gösterilmesini tamamen reddediyorum” ifadelerine de yer verdi.

Lammert eleştirdi, Sol parti önergesini geri çekti

Soykırım tasarısının kabul edilmesi nedeniyle milletvekillerine yönelik Türkiye’den gelen yoğun eleştiriler üzerine, Sol Parti Federal Parlamento’da konunun ele alınması için önerge vermişti. Önergenin öğle saatlerinde önergenin ele alınması bekleniyordu.

Parlamento Başkanı Lammert’in, milletvekillerine yönelik eleştirilere yanıt vermesi üzerine Sol Parti önergesini geri çekti. Basında yer alan haberlere göre, Sol Parti meclis başkanı ile oturum öncesinde bir araya geldi. Eleştiri ve suçlamalara yanıt vermesi durumunda önergeyi geri çekme kararını iletti. Lammert’in eleştirilere yanıt vermesi üzerine de önerge geri çekildi.