Burak Akşitli / İstanbul, 11 Temmuz () - Sunay Erdem ve Günay Erdem'in tasarladığı "Obama Başkanlık Merkezi Projesi" en fazla oylardan birisini aldı.
Erdem Mimarlar'ın geçen yıl finale kalan ABD Başkanlık Kütüphanesi projesinden sonra, bu yıl da  Obama Başkanlık Merkezi için ABD'de açılan yarışmada en fazla oylardan birini aldı. Projenin Chicago'da yapılması planlanıyor ve bu doğrultuda kamuoyu araştırmaları devam ediyor. Erdem Mimarlar'ın tasarladığı Başkanlık Merkezi, Chicago - Jackson Park'ta yer alıyor. Golf sahaların arasında yer alan proje, kuş bakışı bakıldığında Obama'nın baş harfini yansıtırken, sokaktan geçen insanların gözünde ise farklı açılardan "sonsuzluk işareti görünümü" özelliği ile dikkat çekiyor. Sunay Erdem projeyi, "Amacımız, Jackson Park'a en az müdahale ederek bir Başkanlık Merkezi yaratırken, aynı zamanda Başkan Obama'yı en iyi anlatacak yapıyı tasarlamak; Jackson Park'ta seçtiğimiz alanda bir tek bitkiye bile zarar verilmedi" diye tanımladı. Günay Erdem de, "Yapı, zemine minimum temas ediyor ve geçirgen bir yapıya sahip. Başkanlık Merkezi aynı zamanda bir seyir platformu; yapı yerden göğe doğru yükselerek bir nevi Başkan Obama zamanında Amerikan halkının yükselişini simgeliyor" dedi ve ekledi: "Merkez'in dairesel formu ise halkın Başkan Obama etrafında toplanmayı, kenetlenmeyi simgeliyor. Başkanlık Merkezi sokaktan farklı açılardan sonsuz bir silüet sergiliyor. Bu da başkanın hizmetlerine halkın sonsuza kadar minnet duyacağı duygusu uyandırmak"
Günay Erdem ve Sunay Erdem'in Türkiye ve Dünya genelinde bir çok gerçekleşmiş projesi bulunuyor. Ankara'da bugünlerde inşaatı tamamlanmak üzere Bilgi Teknolojileri Hizmet Binası yanı sıra İtalya'da Napolyon'un kentsel dönüşüme açılan La Spezia Cephaneliği projelerin inşaatı devam ediyor. Erdem Mimarlar'ın Dünya genelinde 50'den fazla ödülü bulunuyor. (Fotoğraflı)