Adis Ababa, 28 Temmuz () - ABD Başkanı Barack Obama, Afrika'nın dünyanın en hızlı büyüyen bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, herkesin bunun farnkında olması gerektiğini söyledi.

Afrika Birliği'nde ilk ABD Başkanı olarak konuşan Obama, konuşmkasına, "Hepimiz eşit doğduk. Afrika insanlığın beşiğidir" diye başlayan Obama, bölgenin ekonomik büyümesinin üzerinde durdu.

"Afrika dünyanın en hızlı büyüyen bölgelerinden biridir ve dünya bunun farkına varmalıdır" diyen Obama şöyle konuştu:

"Afrika değiştikçe, ben de dünyaya Afrika'ya yaklaşımını değitirmesini söylüyorum. Ben ABD'nin Afrika ile ilişkisini de dönüştürüyorum. Afrika'nın yükselmesi dünya için önemlidir."

Afrika'da milyonlarca insanın çok büyük yoksulluk içinde yaşadığını vurgulayan Obama, "Afrika'nın istikrarı korumak için milyonlarca yeni iş yaratması gerekiyor. Eğerd Afrika gençliğini eğitirse önemli bir demografik avantaja sahiptir" dedi.

Afrika'nın birçok bölgesinde iş kurmanın hala çok zor olduğunun altını da çizen Obama, ABD olarak bu kıtaya ticaret heyetlerini yolladıklarını ve Afrika ile kurulacak gerçek ticari ortaklıklarının kıtaya destek olacağını vurguladı.

Obama konuşmasında demokrasi konusuna da değinerek, "Afrika'nın gelişmesi demokrasiye dayanacaktır; bunun için özgürlükleri ve demokrasiyi genişletmeliyiz" dedi.

Obama, "Hiç kimse yasaların üzerinde değildir, başkanlar bile" diye ekledi.