Esma Çakır / Roma, 8 Eylül () - Suriyeli 3 yaşındaki Aylan’ın cansız bedeninin karaya vurduğu anki fotoğraf vicdanları uyandırmaya devam ediyor. Muhabiri Nilüfer Demir’in çektiği kareden etkilenen İtalya’nın köklü AS Roma kulübü, mülteciler için bir yardım kampanyası başlattı.

Milli oyuncumuz Salih Uçan’ın da forma giydiği AS Roma, sosyal sorumluluk projelerinde daha etkin yer alabilmek için geçen yıl hayata geçirdiği “Roma Cares (Roma’nın Umurunda)” projesi kapsamında mülteciler için bir fon oluşturdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, “football cares (futbol umursuyor)” başlıklı kampanyadan elde edilecek gelirin, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Ajansı, Çocukları Kurtaralım (Save The Children), Uluslararası Kurtarma Komitesi ve Kızılhaç’a bağışlanacağı belirtildi.

Artan bu insani krize duyarsız kalmayarak, kulüpler ve taraftarları bu kampanyaya katılmaya davet eden kulüp, “Türkiye’de bir plajda cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Alan Kurdi’nin şok edici fotoğrafı, dünyadaki tüm ruhları sarstı. BM’ye göre bu küçük çocuk, savaş ya da zulümden kaçan 60 milyon kişiden biri. Çoğu çocuk olan binlerce mülteci, daha güvenli bir yere ulaşmaya çalışırken ölüyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, Almanya, İskoçya v İspanya’da da bazı kulüplerin mülteciler için fon oluşturma girişiminde bulunduğu da hatırlatılarak, bu kampanyayla tüm futbol hareketlerini aynı bayrak altında toplamanın hedeflendiği belirtildi ve “Birlikte daha fazlasını elde edebiliriz” denildi. Bu kampanya için internette bir açık artırma sitesi kurulacağı da belirtildi.