Io Chokona / Atina, 2 Eylül () - Kyklades Antik Yapıtlar Yönetimi ve Mykonos Adası Belediyesi, kamuoyunun dikkatini Ege Denizi’nde yaşanan sığınmacı-göçmen dramına çekmek için Işık Tanrısı Apollon ve kız kardeşi Artemis’in doğum yeri olarak inanılan açık hava müzesi Delos Adası’nda iki gün için bir tragedya oynanmasına izin verdi.
Euripides’in M.Ö. 424’te yazdığı ve Troia kraliçesi Ekabe’nin çektiği çileleri konu eden "Sığınmacı Ekabe" tragedyası bugün ve yarın adaya özel vapur seferleriyle gelecek olan seyircilere sunulacak.
Ekabe rolünü oynayacak ünlü sanatçı Despina Bebedeli, yaptığı açıklamada kürek çekerek Troia’dan Delos’a sığınan ve tanrıça Artemis’ten yardım isteyen kadınlara değindi ve "Ekabe, dünyanın bütün sığınmacılarını temsil ediyor" dedi.
Büyük ölçüde tahrip olmuş tiyatronun çok seyirci kabul edemeyeceğini ve ışık tesisatı olmadığından tiyatronun erken saatlerde oynanacağını hatırlatan Kyklades Antik Esersel Dairesi Müdürü Dimitris Athanasulis, "Savaşın dehşetini Ege’den tüm dünyaya duyurmak için bu eseri seçtik" diye açıkladı.
(Fotoğraflı)