(Ayrıntılar eklendi)

Öykü Altuntaş / İstanbul, 29 Şubat () - Leonardo DiCaprio, The Revenant (Diriliş) filmindeki rolüyle, 2016 yılı Oscar Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" seçildi.

Leonardo DiCaprio, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına, Alejandro G. Iñárritu'nun yönettiği, bu yıl vizyona giren biyografik western gerilim filmi The Revenant'taki rolüyle kazandı. Filmin senaryosunu, yönetmen ve senarist Mark L. Smith, Michael Punke'nin 2002'de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlayarak yazdı.

En İyi Yönetmen Ödülü de yine The Revenant’ın yönetmeni Alejandro G. Iñárritu’ya gitti.

Los Angeles'ta Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen 88. Oscar ödül töreninde “En İyi Film Ödülü” ve “En İyi Özgün Senaryo Ödülü” ise Spotlight’ın oldu.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Room (Oda) filmindeki performansıyla Brie Larson’a verilirken, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü The Danish Girl (Danimarkalı Kız ) filmiyle Alicia Vikander kazandı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü ise, Bridge of Spies (Casuslar Köprüsü) filmindeki rolüyle Mark Rylance’ın oldu.

Fransa adına “En İyi Yabancı Film” dalında yarışan, Deniz Gamze Ergüven’in Türkiye-Fransa ortak yapımı “Mustang” filmi ise, ödülü alamadı.

En iyi yabancı film ödülü, Macaristan yapımı Son of Saul filmine layık görüldü. En İyi Belgesel ise, 2011’de hayatını kaybeden ünlü İngiliz müzisyen Amy Winehouse’ın hayatını anlatan Amy’ye gitti.

En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü The Big Short’a (Büyük Açık) verilirken, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü The Revenant, En İyi Film Kurgusu Ödülü’nü Mad Max Fury Road (Çılgın Max Öfkeli Yollar) ve En İyi Animasyon Ödülü’nü Inside Out (Ters Yüz) aldı.