Ersin Arslan / Stockholm, 2 Kasım () - İsveç gazeteleri, Türkiye’deki seçim sonuçlarını birinci sayfalarında manşetten, seçim sonrasındaki kutlamalardan fotoğraflarla duyurdular.

İsveç’in en büyük sabah gazetelerinden Dagens Nyheter birinci sayfadan manşetten duyurduğu Türkiye’deki seçim sonuçları haberinde ”Erdoğan’ın Büyük Zaferi” başlığını kullandı.

Dagens Nyheter haberin ayrıntılarını iki tam sayfa olarak yayınladığı dünya haberlerinde, ”Erdoğan’ın riskli oyunu kazandırdı” başlığını kullanarak AKP’nin HDP de dahil bütün partilerden oy aldığına vurgu yapıldı.

Büyük sabah gazetelerinden Svenska Dagbladet ise birinci sayfa resimli manşetinde, “AKP için parlemento çogunluğu” manşetini kullandığı haberinde, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Diyarbakır'da protestoların yapıldığını, polisin göstericilere karşı gözyaşartıcı bomba kullandığını belirtildi.

Akşam gazetelerinden Afton Bladet Gazetesi de, Türkiye’deki seçim sonucunun Erdoğan için büyük bür zafer olduğunu belirttiği birinci sayfa resimli haberinde, ”Halkın kargaşa ve terörden çekindigi için AKP’ye oy verdiği” vurgusu yapıldı.

(Fotoğraflı)