Almanya’nın Offenbach kentinde, 15 Kasım günü tacize uğrayan iki genç Alman kadına yardım etmek isterken tacizcilerin saldırısı sonucu komaya giren Tuğçe Albayrak’ın amcası Yasin Albayrak Hürriyet’e konuştu.

Beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe’nin yarın (28 Kasım) doğum günü olduğunu belirten amca Albayrak, genç kız için hayatının en büyük sürprizinin hazırlandığını söyledi. 

Yasin Albayrak şöyle konuştu: “Tuğçe’nin kardeşi Doğuş’un beraber top oynadığı Tuncay Zortuk adlı bir arkadaşı kızımıza aşık olmuş. Bu durumu Doğuş’a açmış. Doğuş da ‘Böyle bir durum varsa gelip istersiniz’ deyince Tuncay ‘tamam’ demiş. Bu olay olmasaydı yarın (28 Kasım) gelip Tuğçe’yi hem isteyecek hem bir söz yüzüğü takacaklarmış. Ancak yeğenimin ömrü buna vefa etmedi.”

ÇOK YARDIMSEVERDİ

Yeğeninin çok yardımsever bir genç olduğunu da aktaran Yasin Albayrak, “Tuğçe etrafında iz bırakan biriydi. Organlarını da iki yıl önce kendi kararıyla bağışlamış zaten. Bir keresinde bisikletten düşen bir kadın için eve koşup ilk yardım çantası getirmiş ve pansuman yapacak kadar yardımseverdi. Bir sokak köpeğini eve getirip iyileştirmişti. Hatta babası köpeği bile hastaneye kadar getirdi belki Tuğçe onu duyar da ayılır diye… Ama olmadı” dedi. 

Tuğçe’nin hastanedeki günleri boyunca Türk kökenli milletvekili İsmail Tipi’nin yanlarından ayrılmadığını da belirten Yasin Albayrak, “Alman basını, Türk basını, Türk konsolosluğu yanımızdaydı. Sağolsunlar” diye konuştu. 

O ÇOCUĞUN AİLESİ HAYVANDAN FARKSIZ

Tuğçe'nin ölümüne yol açan yumruğu atan 18 yaşındaki Sırp asıllı Senal M.’nin ailesine de bir mesaj ileten Albayrak, şunları söyledi: “Benim gözümde hayvandan bir farkları yok. Olabilir. Çocukları bir hata etmiş. Benim çocuklarımdan biri de bunu yapabilirdi. En azından ‘acınız acımızdır’ diyebilirlerdi. Ailesi bence o çocuktan daha utanç verici bir hareket yaptı. Ben o çocuğa da üzülüyorum. Ama galiba onlar bizim kızımıza üzülmüyor”