TERÖR Örgütü IŞİD, İngiliz ajanı olduğunu iddia ettiği beş kişinin infaz görüntülerini yayınladığı videoda, İngiltere'yi yeni bir terör saldırısıyla tehdit etti. IŞİD, yayınladığı 10 dakikalık propaganda videosunda, İngiltere'ye tehditler savurdu. İngiltere Başbakanı David Cameron'ı "Beyaz Saray'ın kölesi" ve "Yahudi Katırı" şeklinde hitap eden yüzü maskeli militan, İngiltere'nin işgal edileceğini ve İngiltere'de şeriatın hüküm süreceğini iddia etti. Sosyal medyada yayınlanan videoda, Batı'nın IŞİD'e karşı mücadelesinde asla başarılı olamayacağı yönünde David Cameron'ı uyararak 5-6 yaşlarındaki bir erkek çocuğununun İngiltere aksanıyla Müslüman olmayanların öldürüleceğini söylüyor.

İngiliz Telegraph gazetesi ise, Dışişleri Bakanlığı'ndaki bazı kaynakların videonun son günlerde IŞİD'in Irak'taki askeri başarısızlıklarını gündemden düşürmek için dikkat dağıtmak amacıyla hazırlandığını düşündüğünü aktardı. Görüntülerde, turuncu renkte hapishane tulumu giydirilen beş kişinin İngiltere için ajanlık yaptığı, içlerinden birinin IŞİD'in önde gelen liderleri hakkında Batı'ya bilgi sızdırdığı iddia ediliyor. Doğrudan İngiltere Başbakanı Cameron'a hitaben yapılan konuşmada, IŞİD'e karşı başlatılan hava saldırılarının bir etkisinin olacağını düşünen Cameron için "embesil" ifadesi kullanılıyor.

Londra aksanıyla konuşan IŞİD militanı, İngiltere'nin bir gün işgal edilip şeriat ile yönetileceğini söyleyerek "bütün İngiltere hükümeti, İngiltere halkı, vatandaşlığınız bizim ayaklarımızın altında ve bir gün sınırları yıkacağız ve adanızı işgal edeceğiz ve şeriat ile yönetileceksiniz ifadelerini kullandı. Telegraph gazetesi, İngiltere İstihbarat Servislerinin İngiltere aksanı ile konuşan ve yeni Cihatcı John olarak tanınan IŞİD militanının kimliğini tespit etmeye çalıştığını yazdı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndaki kaynaklar ise İngiliz ajanı olarak gösterilen mahkumların kimliklerinin bilinmediğini ve görüntülerin tamamiyle propaganda için çekilmiş olabileceğini söyledi.