AĞRI’nın Taşlıçay İlçesi'nde bulunan Balıkgölü İlkokulu'nda 1-C sınıfı öğretmeni Duygu Taşpınar, 'Bir çocuk değişir, dünya değişir' sloganı ile öğrencilerin yüzünü güldürdü.
Taşlıçay Balıkgöl İlkokulu'nda 5 yıldan bu yana görev yapan öğretmen Duygu Taşpınar, dar gelirli olan öğrenciler için Bursa'daki Ağrılılar Derneği'nden mont, ayakkabı, kitap, kırtasiye yardımı istedi. Dernek yöneticileri, Bursa'daki işadamlarından temin ettiği giyecek ve okul malzemelerini Balıkgöl İlkokulu'na gönderdi. Muğlalı olan Taşpınar da gelen malzemeleri öğrencilerine dağıtarak onları mutlu etti. Öğretmen olarak öğrencilerini iyi yetiştirmek hedefinde olduğuna işaret eden Duygu Taşpınar, yeni atanan öğretmenlerin Doğu'dan kaçmaya çalıştıklarını bildirdi. Duygu Taşpınar, şunları söyledi:
"Siyaset değil, öğretmenlik mesleğini yerine getirmek için buradayım. Çocuklara en iyi eğitimi vermek istiyorum. Onların ihtiyaçlarını gidermek, iyi insanlar olarak yetişmelerini sağlamak benim görevim. Barışçıl, kavgasız insanlar olsun istiyorum. Benim sloganım, 'Bir çocuk değişir, dünya değişir.’ Çocuklara diyorum ki, 'gelin birlikte hayal kuralım.' Çocuklar şu soruyla karşılık veriyor: Öğretmenim hayal ne demek? Taşlıçay'dan dışarı çıkan yok. Türkiye dediğimde, başka şehirden bahsettiğimde, tanımıyorlar. Hiçbir şey bilmiyorlar. Elimden geldiği kadar, onlara dünyayı tanıtmak istiyorum. Amacım onlara Dünyanın tüm güzelliklerini göstermek."

FOTOĞRAFLI