İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'deki Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğretmenleri, tedavisi için araç sorunu yaşayan 9 yaşındaki lösemi hastası Zehra Çelik'in ailesine ikinci el bir otomobil aldı.
Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Yasemin Baykal, lösemili öğrenciler yararına bir kampanya başlattı. Yardımcı olmaları için başvurduğu Rehberlik Araştırma Merkezi'nden merkeze bağlı Hemite Köyü'nde yaşayan ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Zehra Çelik'in lösemi hastası olduğunu ve hastalığı nedeniyle de okula gidemediği için 2 yıldır evinde eğitim gördüğünü öğrendi.
Bunun üzerine Baykal, öğretmen arkadaşlarıyla birlikte köye giderek Zehra Çelik'i ziyaret etti. Yasemin Baykal, Zehra'nın tedavisi için araç sorunu yaşadığını öğrenince öğretmenler kendi aralarında toplandığı parayla aileye ikinci el bir otomobil aldı. Otomobil, aileyi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, okul yönetimi ve öğretmenler tarafından Zehra'nın çiftçi babası Zeynel Çelik'e teslim edildi. Zeynel Çelik, kızının tedavisi için önemli olan otomobile kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek kampanyayı başlatan öğretmenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Ramazan Çelik ise otomobilin haricinde kampanyayı başlatan öğretmen Yasemin Baykal'ın görüştüğü Gaziantep'te noter Erol Delikurt tarafından da nakdi yardımda yapıldığını belirterek şunları söyledi:
"Okul idaresinin aile ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda çocuğun Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü,ayda bir Adana'ya, 15 günde bir de kan sayımı için Kadirli Devlet Hastanesi'ne gittiği, gidiş gelişte enfeksiyon riskine maruz kaldığı ve bu nedenle klimalı bir otomobil ihtiyaçları olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine okul idaresince bir araç satın alınarak aileye teslim edildi. Ayrıca öğrencimize kıyafet ve oyuncak hediye edildi."

FOTOĞRAFLI