Şehir peyzajları, polen etkisini azaltacak şekilde yapılmalı  Şehir peyzajları, polen etkisini azaltacak şekilde yapılmalı 

Herkese Girişimcilik Yandalı

Dünyada hızlanan tekno girişimciliği, freelance çalışma oranlarını, kendi işini kurma trendlerini göz önüne alan MEF Üniversitesi tüm programlar için bir Girişimcilik Yandalı açtı. Girişimcilik, startup muhasebesi, startup finansı, startup hukuku, dijital pazarlama, e-ticaret ve strateji derslerinin yanında her bölüme özel konuklar üzerinden girişimcilik örneklerinin verileceği seminerler ile kendi işini kurmak isteyen ve yüksek hızla büyüyebilecek tekno girişimleri hedefleyen gençlere 2021-2022 Akademik Yılı itibariyle girişimcilik yandalı olanağı sunulacak. 

Prof. Dr. Muhammed Şahin sözlerine şöyle devam etti “2010’dan sonra dünyada oluşmaya başlayan unicorn şirketler tamamen disiplinlerarası işbirliği ile kurulan şirketlerdir. En eskisi 10 yıllık geçmişe sahip olan unicorn şirketler 100 yıllık en büyük kurumsal enerji şirketlerini geride bırakarak değerlerini sürekli katlamaktadırlar. 2010’dan bu güne kadar 746 unicorn şirket kuruldu, bu listede Türkiye’den CB Insights’a göre 2, Startups Watch’a göre ise 4 unicorn çıktı. Pandemi öncesi 2019’da 125 unicorn kurulurken pandemi yılı 2020’de 125 unicorn şirketi kuruldu, yani pandemide de üreten üretmeye devam etti. Bu yılın ilk 6 ayında kurulun unicorn sayısı 245, unicornlar uçuşa geçti. Tüm dünyada bu şirketleri kuranların yaş ortalamaları 30 civarındadır. 30’lu yaşlarda bir gencin bir unicorn şirkete sahip olabilmesi için 5-10 yıl önceden 20’li yaşlarda diğer bir değişme üniversite yıllarında girişimci ve yenilikçi fikirlere sahip olması ile mümkündür. Biz de tam bu noktada tüm öğrencilerimizi bu ruhla yetiştirmek istiyoruz. Tüm öğrencilerimizin girişimcilik yetkinlinkilerine ve bakış açısına sahip olmasını istiyoruz” dedi.