İstanbul, 16 Mart () - Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 3Durak, Sigma3D, Zaxe ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle düzenlediği Türkiye'nin ilk "Liseler arası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Eğitim kurumlarında 3D yazıcıların inovatif düşünce ve tasarımı güçlendirecek şekilde ve sosyal faydaya dönük konularda kullanımının artırılması, öğrencilere farklı becerilerin (tasarım, yazılım vb.) kazandırılması amaçlarıyla düzenlenen yarışma ve ödül töreni, geçen hafta TİM Maslak Gösteri Merkezi Fettah Aytaç Salonu’nda düzenlendi.

İstanbul’dan 16 okulun katılımıyla Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen yarışmanın ödül törenine VESTEL Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav konuk konuşmacı olarak katıldı. Ultav, teknolojideki trendler, yeni meslek alanları, inovasyon ve girişimcilik konularında gençlerle sohbet etti.

Birincilik ödülünü “Keee” adlı projesiyle Özel Üsküdar Amerikan Lisesi Takımı kazandı

Yarışmada, “Keee” adlı projesiyle Özel Üsküdar Amerikan Lisesi Takımı birincilik ödülüne, “Prodost – Hayatınızın Dengesi” projesiyle Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi Takımı ikincilik ödülüne ve “Bavlab Modeli” adlı projeyle Özel Acarkent Doğa Anadolu Lisesi Takımı üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi’nden Berkay Yılmaz ve Başak Balcı, Tepekent Anadolu Lisesi’nden Berke Girgin, İstanbul Lisesi’nden Zeynep Duysak ve Silivri Atatürk Anadolu Lisesi’nden Serhat Savaş isimli öğrencilerin kurduğu Garibanlar takımı da “Air Pocket” isimli projeleriyle gösterdikleri çaba, takım çalışması, ürün kalitesi ve motivasyonları nedeniyle jüri özel ödülüne layık görüldü.

Birinci olan takıma Zaxe 3D Yazıcı, ikinciye 3Doodler’dan 3D Kalem, üçüncüye de 3Durak’tan 3D Baskı Büst armağan edildi.

Darüşşafaka'da öğrenciler yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçiyor

Türkiye’nin eğitim alanında ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak, onların yaşamlarını değiştiriyor. 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını, yükseköğrenimleri esnasında da burs almalarını sağladı. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından 2015 yılında Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu oldu ve 2015 yılında notunu 10 üzerinden 9.08'e yükseltti.

(Fotoğraflı)