ADNAN Menderes Üniversitesi (ADÜ) çalışanlarının maaşlarını alacağı bankanın belirlendiği ve promosyon için bankaların kıyasıya yarıştığı ihaleyi çalışan başına 3 bin liralık teklifiyle Vakıfbank kazandı. Vakıfbank adına ihaleye katılan Aydın Bulvar Şube Müdürü Giray Şendur, ihalede teklif edilen promosyon rakamın Türkiye rekoru olduğunu söyledi.
Adnan Menderes Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşen 'Banka Promosyon İhalesi'nde Vakıfbank ile Yapı Kredi Bankası arasında kıyasıya çekişmeye yaşandı. İhaleyi 3 bin liralık teklif veren Vakıfbank kazandı. Yapı Kredi Bankası ise 2 bin 980 lira ile son teklifini vererek ihaleden çekildi. Promosyon ödemeleri, 15 Temmuz 2016 tarihinde Vakıfbank'tan yatacak ilk maaş ile birlikte tek seferde Adnan Menderes Üniversitesi personelinin hesabına geçirilecek.
'TÜRKİYE REKORU'
Vakıfbank adına ihaleye katılan Aydın Bulvar Şube Müdürü Giray Şendur, ihalede teklif edilen rakamın Türkiye rekoru olduğunu söyledi. Şendur, kamu kurumlarıyla çalışmadaki en önemli hususlardan birinin 'hizmet' olduğunu söyleyerek, "Para her zaman bizim için ikinci planda. Kurumumuzun, yüzde 75'i kamuya ait, yüzde 25'i de halka arz olunmuştur. Gerçekten 3 bin lira çok büyük para. Bildiğim kadarıyla da gerçekleşen ihale Türkiye rekoru" dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Cavit Bircan, ihalenin bekledikleri gibi gittiğini ifade ederek, "Önemli bir gayret göstererek sanıyorum ki Türkiye'de de rekor denilebilecek bir promosyon ihalesi gerçekleştirdik. İhalemize gösterdikleri ilgiden dolayı katılan tüm bankalara teşekkür ediyorum. Merkezden uzak kampüslerimiz için de ATM ve şube destek hizmetlerinde bize yardımcı olunacağını umuyorum" diye konuştu. 5 saat süren ihaleye Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan da katıldı.

FOTOĞRAFLI