İstanbul, 24 Aralık () - Elektrik piyasasında, kayıp kaçak oranının az olduğu bölgelerden, çok olduğu bölgelere kaynak aktarılmasını öngören "fiyat eşitleme mekanizması" uygulanması 2021 yılına kadar uzatıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararında, fiyat eşitleme mekanizması ve çapraz sübvansiyon uygulamasının 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Karar ile, abonelerin, elektrik dağıtım bölgeleri arası maliyet farklılıkları nedeniyle var olan fiyat farklılıklarından kısmen veya tamamen korunmasını sağlamak amacıyla getirilen, kayıp-kaçak oranı düşük olan bölgelerden, yüksek olan bölgelere kaynak aktarılmasını öngören "fiyat eşitleme mekanizması" uygulanması 2021 yılına kadar uygulanmaya devam edilecek.

Karara göre, ulusal tarifede çapraz sübvansiyon uygulanmasına ilişkin süre de aynı tarihe kadar uzatıldı. Karar çerçevesinde, elektrik piyasasında ilk defa işletmeye girecek üretim lisansı sahibi tüzel kişilere teşvik sağlanmasına ilişkin süre 31 Aralık 2020 tarihine kadar, genel aydınlatma giderlerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten ve ilgili belediye ile il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından karşılanmasına ilişkin süre de 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldı.