İstanbul, 2 Eylül () - Merkez Bankası Başkan Şardımcılığı görevine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.
Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İşletme-Finans Bölümü'nden alan Şener, yüksek lisansını London School of Economics'te, doktorasını ise Matematiksel Finans üzerine Imperial College London'da tamamladı. Çalışma hayatına HSBC Londra ofisi Finans Mühendisliği bölümünde başlayan Şener, daha sonra Citibank Londra ofisi ve Bank of America Londra genel müdürlüğünde çeşitli görevler aldıktan sonra Özyeğin Üniversitesi'nde göreve başladı. Kalkınma Bakanlığının desteğiyle kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarında direktör olarak çalışan Şener'in başlıca araştırma konuları arasında; makroekonomi ve para politikalarının varlık fiyatları üzerine etkisi, emeklilik fonları, varlık dağılımı optimizasyonu, uluslararası ekonomi ve finans yer alıyor.
Son araştırma çalışmalarında, gelişmekte olan ülkelerin emeklilik sistemlerinin finansal istikrar üzerindeki etkilerini inceleyen Dr. Şener’in makaleleri "Review of Financial Studies", "International Journal of Forecasting" ve "Annals of Operations Research" gibi prestijli akademik dergilerde yayınlandı.
(Fotoğraflı)