Tolga Özbek / Nairobi, 3 Haziran () - Türk Hava Yolları, özel yolcularına verdiği CIP hizmetini Kenya seferlerinde de başlattı.

Nairobi Havalimanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed Jibril, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener tarafından açılan CIP salonu, THY yolcularının yanı sıra Star Alliance havayolu ittifakı ile Emirates, Qatar ve British Airways yolcularına hizmet verecek.

İşletmesi TAV Havalimanları Holding portföyündeki TAV İşletme Hizmetleri tarafından gerçekleştirilen salon, 450 metre kare kapalı alanıyla aynı anda 120 kişiye hizmet veriyor. Uluslararası mönünün sunulduğu salonda çocuk oyun alanı da bulunuyor.

TAV İşletme Hizmetleri yolcu salonlarında yılda 2.5 milyondan fazla kişiyi ağırlıyor. Sekiz ülke ve 19 noktada operasyon yapan şirket, önümüzdeki günlerde THY’nin Washington DC’deki havalimanı özel salonunu da hizmete açacak.

Halen THY’nin yurtdışında Moskova’da havalimanında hizmet veriyor. Önümüzdeki dönemde Washington’dan sonra New York ve Paris’te de salonların açılması öngörülüyor.