Öykü Altuntaş - Enver Alas, 17 Aralık () - ABD merkezli Crossover şirketinin CEO’su Andy Tryba, iki yılda Türkiye’den 1000 yeteneği farklı pozisyonlarda istihdam ederek, ABD'li firmalar ve maaşlarla tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'ye Kasım ayında gelen şirketin İstanbul’daki basın toplantısı sonrasında Doğan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Tryba, Türkiye’nin genç nüfusu, gelen başvurularda test sonuçlarının etkileyici boyutlarda olması ve altyapıya olan güçlü yatırımları nedeniyle şirketin Türkiye’de faaliyet gösterme kararı aldığını söyledi.

Türkiye’de genç ve daha deneyimli çalışanların daha yüksek maaşlı ve üst düzey pozisyonları hedeflediğini söyleyen Tryba, Türkiye’nin her yerinden bu yetenekleri ABD’li şirketlerle tanıştırmak ve onlara ABD’nin maaş oranlarını sunmanın “iki taraf için de kazançlı olacak bir senaryo olduğunu” ifade etti.

Crossover, iki yılda Türkiye’den 1000 yeteneği farklı pozisyonlarda istihdam ederek, mali değeri iki yılda 50 milyon dolara ulaşacak bir operasyonla Türkiye’deki yetişmiş insan kaynağını kendi sistemi üzerinden uzaktan yöneterek küresel ölçekli bilişim teknolojisi projelerinde kullanılmasını hedefliyor.

ABDli şirket, aynı zamanda WorkSmart adını verdikleri bir yazılım üzerinden Türkiye’ye “yüzde 100 uzaktan çalışma modelini getiren ilk şirket” olarak kendini tanıtıyor. Crossover CEO’su Andy Tryba, uzun yıllar Intel’de üst düzey yöneticilik ve Beyaz Saray’da Yüksek Teknoloji Temelinde İş ve Rekabet başlıklı başkanlık konseyine direktörlük yapmış bir isim.

Tryba, Türkiye’de hedeflenen rollerin yüzde 65’inin daha teknik ve kıdemli teknik roller, geri kalan yüzde 35’inin ise satış, finans, pazarlama ve muhasebe odaklı olduğunu ekledi.

Crossover CEO’su, iş dünyasına verdiği mesajında, artık işlerin daha evrensel olduğunu vurguladı; aynı zamanda, benzer ücret ve yan gelirlere artık” dünyanın neresinde olursanız olun sahip olabilirsiniz” çağrısı yaptı.

 

(Fotoğraf)

Görüntü Dökümü

--------------------------------------

- Andy Tryba ile röportaj

- Detay görüntü

FEED