İstanbul, 10 Haziran () - Pegasus Havayolları, uçaklarda kalkış öncesinde gösterilen uçuş emniyet videolarında yeni bir sayfa açtı. Havayolu şirketi, acil durumlarda ne yapılması gerektiğine Marvel çizgi roman karakterlerinin oynadığı video ile dikkat çekiyor.

Çizgi film ile ilgili Disney Türkiye ile iş birliği yapan Pegasus, filmde Thor, Black Widow, Captain America, Iron Man, Loki, Hawkeye ve Odin karakterlerine yer verdi.

Disney Türkiye iş ortaklığı ile hayata geçirdikleri güvenlik videosu ile havacılık sektöründe bir ilke imza attıklarını belirten Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, “Farklı konseptlerde hazırlanan güvenlik videolarımızla misafirlerimizi uçuş kurallarını ilgiyle dinlemesi için teşvik etmeye çalışıyoruz. Yeni uçuş güvenliği videomuz ile misafirlerimize güvenlik kurallarını fark yaratan, eğlenceli ve dikkat çekici bir dille anlatmak istedik” dedi.

Şu anda 37 ülkede toplam 91 noktaya uçtuklarını belirten Öztürk, “Disney Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimiz ve Marvel kahramanlarının videomuzda yer almasının her geçen gün daha geniş bir coğrafyaya ulaşan şirketimize ve markamıza global bir değer katacağına inanıyoruz” diye konuştu. Film Pegasus uçaklarında 2 yıl gösterimde kalacak. İstenirse anlaşmanın bir yıl opsiyonu da bulunuyor.

“Bir ilke imza attık”

Pegasus Hava Yolları ile gerçekleştirdikleri çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan, İsrail, Kıbrıs ve Malta’dan sorumlu Müdürü Giovanni Mastrangelo, “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde uçuş güvenliği alanında ilk defa Marvel’in ikonik karakterlerinin konu edildiği bir işbirliği gerçekleştiriyoruz ve hazırladığımız videonun Pegasus misafirlerine son derece önemli güvenlik bilgilerini yenilikçi bir dille ulaştıracağına inanıyoruz” dedi.

200 kişi görev aldı

Çizgi filmin çekimlerinde farklı ülkelerden gelen 200 kişilik bir ekip uyum içinde çalıştı. Yönetmenliğini Walky Talky ikilisi; görüntü yönetmenliğini ise Macar Martin Szecsanov üstlendi. Filmin müziği ise Jinglehouse’dan Bülent Uludağ’a ait. Videonun çekim ve montaj süreci toplam 6 ayı buldu.

Pegasus Hava Yolları’nın Disney Türkiye iş ortaklığı ile ortaya çıkan güvenlik videosunun ana kahramanı olan Marvel hayranı Arda, 7 yaşındaki Mustafa Orkan Baydemir tarafından canlandırıldı.

Minik oyuncu “Daha önce bazı reklam filmlerinde oynamıştım. Ancak Pegasus’un yeni güvenlik videosu çekimleri sırasında her şey o kadar heyecan vericiydi ki Marvel kostümü giyen oyuncuların yanında ben de kendimi bir süper kahraman gibi hissettim ve çok heyecanlandım. Bu ayrıca katıldığım en eğlenceli çekimdi. Tüm ekibe, oyunculara ve Pegasus’a teşekkür ediyorum” dedi.