İstanbul, 29 Haziran () - Turkcell  yüzde 55.04 hissedar olduğu Hollanda'da kurulu bağlı ortaklığı Euroasia Telecommunications Holding BV'nin kalan paylarının tamamını 100 milyon dolara almak için sözleşme imzaladı.

Turkcell’in hisse satış sözleşmesi imzaladığı SCM Holdings'in, Euroasia’da yüzde 44.96 payı bulunuyordu. Euroasia, Ukrayna'da mobil telekom pazarında "life:)" markasıyla faaliyet gösteren LLC Astelit'in yüzde 100’üne sahip konumda bulunuyor.

SCM Hisselerinin devir bedeli olarak 100 milyon dolar ödeneceği belirtilen Turcell açıklamasında sözleşmenin, "Astelit’in, SCM Grubu vasıtası ve garantörlüğü ile temin edilmiş olan kredilerinin kapatılması, SCM Grubunun taraf olduğu bütün garanti sözleşmelerinin sona erdirilmesi ve bu kapsamda SCM Grubunun ibra edilmesi"ni de kapsadığı belirtildi.

Turkcell’den yapılan açıklamada, söz konusu satın alma ile birlikte, büyüyen Ukrayna telekomünikasyon pazarında şirketin operasyonunun daha etkin yönetimi, yatırım kararlarının alınmasında daha esnek olunması ve uzun dönemde Astelit'in pazarda daha güçlü bir oyuncu olarak Turkcell Grubu'na olan katkısının artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu "Turkcell olarak faaliyette olduğumuz ülkelerdeki konumumuzu daha da güçlendirmek için organik ve inorganik büyüme opsiyonlarımızı
değerlendireceğimizi ifade etmiştik. Bu kapsamda ilk büyük adımı Ukrayna'da atıyoruz" dedi ve ekledi:

"Ukrayna'nın, Turkcell'in uluslararası operasyonlarında bir başarı hikayesi ve deneyimlerimizi bölgeye taşırken bizim için bir pilot ülke olacağına inanıyoruz. Ukrayna'daki 3G ihalesinde en büyük yatırımı yapan life:)'ın 3G hizmetlerini 4 Haziran'da yaptığımız lansman sonrası çok kısa sürede 2.3 milyon müşterisinin kullanımına sunması bu inancın yerinde olduğunun bir göstergesidir. Bu satın alma ile bu ivmeyi daha da hızlandırmanın ve life:)'ın pazarda daha güçlü bir oyuncu olarak
Turkcell Grubu'na olan katkısını artırmasının önünü açmış oluyoruz."

(Fotoğraflı)