Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Polislerin 2200 olan ek göstergesinin 3000'e yükseltilmesi ile emniyet hizmeti tazminatının yüzde 25 artırılmasını içeren yasanın TBMM'ye sunulduğunu açıkladı. 

Hükümet, 1 Kasım seçimleri öncesi açıkladığı 13 müjdeyi daha hayata geçiriyor. Gençlere,çalışan annelere, emeklilere, polislere, muhtarlara ve esnafa müjdeler içeren paket hazırlandı.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, söz konusu tasarıyı TBMM'ye sunduklarını ifade etti.

Elvan, düzenlemeleri şöyle açıkladı:

POLİSE-ERBAŞA İYİLEŞTİRME: Polisler ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak. Polislerin emniyet hizmeti tazminatı da yüzde 25 artırılacak.

EMEKLİ ESNAFA ZAM: Çalışan emeklilerden alınan yüzde 10'luk Sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak.

VERGİ MUAFİYETİ: Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. Esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi alınmayacak.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ: Lise veya üniversite mezunu gençlerin Genel Sağlık Sigortası giderlerini 2 yıl devlet ödeyecek.

PASAPORT HARCI:Öğrencilerden pasaport harcı alınmayacak.

MUHTARA BİN 300 LİRA: Muhtar maaşı bin 300 lira olacak.

İŞVERENE DESTEK: 51 ilde uygulanan düzenleme ile 10'dan fazla işçi çalıştıran işyerlerine yüzde 6 oranında işveren sigortası primi indirimi yapılıyor. Buradaki 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kaldırılıyor.

ÇALIŞAN KADINA İYİ HABER: Çalışan kadınlara ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı ile çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak.

ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN