İstanbul, 15 Mayıs () - Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle, sürdürülebilir turizmle yerel kalkınmaya destek vermek üzere hayata geçirilen "Gelecek Turizmde" Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’nun üçüncü dönem başvuruları başladı. Proje kapsamında bu yıl da sürdürülebilir turizme katkı sağlayacak 3 projeye destek verilecek.

Yerel turizm aktörlerinin ve sivil toplum örgütlerinin kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla işbirlikleri geliştirerek sürdürülebilir turizm alanında iyi örneklerin çoğalmasını hedefleyen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu için başvurular, 12 Mayıs – 3 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Seçilecek projelere fon desteğinin yanı sıra iletişim, eğitim ve mentorluk desteği de verilecek.

"Dünyalar Senin" blogu yayında…

Gelecek Turizmde’ni yeni dijital platformu "Dünyalar Senin" adlı bloğu hayata geçirdi. Dünyalar Senin Blog’unda Saffet Emre Tonguç öncülüğünde Refika Birgül, Billur Saatçi, Styleboom, Engin Kaban, Altuğ Galip ve Önder Koca gibi birbirinden değerli altı blogger, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yerel kültürü ön plana çıkaran sürdürülebilir turizm projelerini ziyaret ediyorlar ve başlarına gelen güzellikleri, gittikleri yöreleri, dokundukları tarihi, sürdürülebilir turizmi ve sorumlu turist olmayı anlatıyorlar.

Turizm Destek Fonu başvuru ve değerlendirme süreciyle ilgili detaylı bilgi için www.gelecekturizmde.com adresini ziyaret edebilecek.