Eyüp Belediyesi tarafından Anneler Günü'ne özel olarak gerçekleştirilen Simurg Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın binlerce çocuğa uçurtma dağıtırken, yapılan yarışmalarda dereceye girenlere de ödüller verdi.

1994 öncesinde neredeyse bataklık görünümünde olan Haliç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı seçilmesinden sonra bambaşka bir görünüme kavuştu. Artık Haliç ve çevresinde vatandaşlar keyifli vakitler geçirme imkanına sahip oldu.

Eyüp Belediye tarafından Haliç Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen uçurtma şenliğine 7'den 70'e büyük ilgi vardı. Eyüp Belediyesi'nin yaygın eğitim projesi olan Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri tarafından organize edilen uçurtma şenliğinde çocuklar ve aileleri keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Eyüp'te ilk kez düzenlenen Uçurtma Şenliği'ne Başkan Remzi Aydın da katıldı. Çocukların büyük ilgisi ile karşılaşan Başkan Aydın bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Uçurtma Şenliği'nin ilk kez düzenlendiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Baharın gelmesiyle birikte daha çok bereketli günler yaşıyoruz. Bu gün gerçekten anlamlı bir gündeyiz öncelikle bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum, onlar her zaman bizim başımızın tacı, çocuklarla da o anlamda sohbet ettik.

Bugün ilk defa uçurtma şenliği gerçekleştiriyoruz. Ailelerle ve çocuklarla bir araya gelerek hoşça bir vakit geçiriyorlar, bir geleneğimizi yaşatıyoruz. Gördüğünüz gibi şenlik havasında keyifli bir etkinlik oluyor. Veli çocuk ilişkisini kuvvetlendiren bir etkinlik aslında, hoş bir gün inşallah biraz daha rüzgar çıkacak ve daha güzel birgün yaşıyacağız" dedi.

Başkan Aydın 3 farklı kategoride düzenlenen uçurtma uçurma yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerini bizzat takdim etti.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlere ve çocuklara yönelik bu tür faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirterek, 19 - 29 Mayıs tarihlerinde bir gençlik şöleni düzenleyeceklerini müjdelerken, "19 - 29 Mayıs arasında biz yine ilk defa Eyüp Belediyesi olarak 11 gün sürecek bir gençlik bayramını festival havasında kutlayacağız. Bu 11 gün içerisinde yine burada olacak. Tiyatro, sinema gösterileri, spor karşılaşmaları, konserler, sergiler çok değişik etkinlkiiklerle 11 gün sürecek bir gençlik şöleni festivali yapacağız. Bütün gençlerimizi bekliyoruz" diye konuştu.