15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası milli iradeye sahip çıkan Eyüplüler, 17 gündür demokrasi nöbeti tutuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı Eyüplü’lerin bu kutsal nöbetinde Başkan Remzi Aydın, Ak parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.



Eyüplü’ler 17gündür demkrasi nöbeti tutuyor
Genç-yaşlı, kadın-erkek 7'den 70'e tüm Eyüplüler demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Akşam saatlerinde Eyüp camii Meydanında toplanan binlerce Eyüp’lü vatandaş, sabah saatlerine kadar demokrasi nöbetini sürdürüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da katıldığı Eyüplü'lerin bu kutsal nöbetinde Başkan Remzi Aydın vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.



İstanbul İBB Başkanı Kadir topbaş yaptığı konuşmada;

Çok kıymetli Eyüplü’ler hainlerin kirli oyununu bozdunuz. Ay yıldızlı bayraklarıyla meydanları dolduran, milli iradeye sahip çıkarak demokrasi nöbetine devam eden Eyüplülere seslenen Başkan Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişimiyle oluşan birlik ve beraberlik havasının önemine vurgu yaptı.

“Halka rağmen hiçbir şey gerçekleşemez diyerek meydanlara koştunuz. Sizin bu imanınız ve vatan sevginiz onların kirli oyunlarını bozdu. Dünya tarihinde bugüne kadar olmayan bir duruş sergilediniz” diyen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ’nün asker kılıklı teröristleri rezil oldular. Darbeler ancak zayıf ve gergin toplumlarda başarılı olur. Şuan burada olduğu gibi, tek yürek olduğumuzda darbecilerin hiçbir tesiri olmaz. Milli bir duruş sergileyerek ve devletimize sahip çıkarak hile ve desiseleri yok ettiniz. 

Bundan böyle hiç kimse bu milletin geleceğini tevessül edemez. Türkiye’nin güçlenmesi masum coğrafyalar için de bir umut ışığıdır. Gelişen ülkemizin yükselişini engellemek adına, devletin kademelerine sızmış olan bu hainleri kullanmak istediler. Ama sizler bu oyunu bozdunuz.

Tanklara, toplara yüreğinizle karşı durdunuz. Meydanlarda toplanan vatandaşlarımız kamu alanlarını ve mallarını asla tahrip etmiyor. Ne büyük milletsiniz. Ne güzel insanlarsınız. Sizlerle aynı millete mensup olmaktan gurur duyuyorum.

Al bayraklarınızla meydanları gelincik tarlalarına çevirdiniz. Evlatlarımızın geleceğini ve yarınlarımızı kurtardınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatanına ve milletine bedenini siper eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”Allaha emanet olun hayırlı nöbetler diyerek sözlerini tamamladı.



Başkan Remzi Aydın yaptığı konuşmada;

Kıymetli Eyüplü'ler sizler 15 Temmuz gecesi yeni bir destan yazdınız. “Ülkemizin istiklal ve istikbali için canını feda etmeye hazır milyonlarca vatandaşımız olduğu müddetçe dâhili ve harici düşmanlar bizi asla bölemez; birliğimizi ve dirliğimizi zedeleyemez.

Kahraman milletimiz, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı çağrıyla demokrasimiz ve geleceğimiz için darbe gecesi koca tankları, zırhlı araçları durdurmuş ve yeni bir destan yazmıştır. Darbecilerin yüzüne ‘‘milli irade’’ tokadı inmiştir artık.

Darbecilere direnen Eyüp’lü hemşehrilerime ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Demokrasi nöbetimize katılarak bizleri onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a ve kutsal nöbeti sürdüren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

Vatanımız, bayrağımız ve devletimiz için şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Mehteran gösterisi, Çeşitli konuşmacıların açıklamaları, çay ve çorba ikramıyla demokrasi nöbeti sabaha kadar sürdü.