Akıncılar birliği Zeytinburnu Dernek Merkezinde  üyeleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.Toplantıda  Akıncılar Birliğinin  faaliyet raporları, projeleri üyelere sunum yapıldı.



Akıncılar Birliği Genel Başkanı Ömer Kantemür  yaptığı  açıklamada:

Akıncılar birliği olarak yangını çıkarmaya tek bir kıvılcımın yeterliliğinin farkındayız. Öncelikli hedefimiz gençlerimizin şahsi değerlerinin farkına varmalarını sağlayarak; kişisel sorumluluk bilincini uyandırmaktır. Dahası; bilişim çağında yaşadığımız şu dönemde; kişilerarası etkin iletişimi güçlendirerek, ailevi-toplumsal birlik beraberliğimizi yeniden tesis etmek, maneviyattan uzaklaşan yaşantılarımızı gözden geçirip kısacık dünya hayatımızı soyut değerlere yönlendirmek, okumak, okutmak, okuduklarımızı paylaşmak, doğru bildiğimiz yanlışlardan sıyrılarak tarihimizi yerinde doğru kaynaklardan araştırıp öğrenmek, vatana bekçi, millete hizmetkar bireylere dönüşmektir.

Allah Hicr Suresi 29. Ayette “O na ruhumdan üflediğim zaman” buyurmaktadır. Dil, din, coğrafya, ırk, mezhep gözetmeksizin her birey özeldir, özel yaratılmıştır. Kişi kendisine verilen bu değerin farkında olmalı yaşantısını bu değere göre dizayn etmelidir. Özel yaratılan insanın elbette başıboş bırakılması beklenemez; kendisine ve çevresine karşı sorumlulukları vardır ve kişinin en büyük düşmanı zamandır.

BİZ BUNUN FARKINDAYIZ.
Yaşadığımız yerküre tamamen gerçek ve somuttur. Sanal ortamlarda kendi yapay dünyasını oluşturan insanoğlu; etkin iletişimi bir kenara atmış, çevresiyle bağını sınırlandırmıştır. Özellikle kişinin aile içi iletişimi yok diyebileceğimiz kadar sınırlı, durağan ve sıradandır. Çünkü kişi eşinden, çocuğundan.. çaldığı vakti kendi kurduğu sanal dünyasında yapay duygularla ve gerçek zamanda yaşamaktadır. Zaman gerçek olunca zaman bilincini yitirmek ve gerçek dünyaya karşı duyarsızlaşmak elbette kaçınılmazdır.

AİLE TOPLUMUN ÇEKİRDEĞİ, BİREYLERİN İLK OKULUDUR. BİZ BUNUN FARKINDAYIZ.
Zaman bilincini yitiren bireyin maneviyatının da sığlaşması elbette beklenen bir durumdur. Toplumsal olaylara bakışın vicdani boyutta olması gerekirken sıradanlaşması bizler için üzüntü kaynağıdır. Toplumsal duyarlılığımızı kazanmalı, yer üstündeki sınırlı zamanımızı faydalı ilimle ve samimi eylemlerle geçirmeliyiz. Samimiyetimizi bireyden topluma geçirmeliyiz. BİZ BUNUN FARKINDAYIZ.

BİR MIH BİR NALI
BİR NAL BİR ATI,
BİR AT BİR SÜVARİYİ
BİR SÜVARİ BİR ORDUYU
BİR ORDU BİR VATANI KURTARIR..

“AKINCILAR BİRLİĞİ TÜZÜK VE AMAÇLARI”
Bismillahirrahmanirrahim
Bizim adetimizde ilk önce herşeye selam ile başlanır. Ve aleyküm selam. AKINCILAR BIRLIGI ve Türkiye sınırları içerisinde oluşturulan hiçbir birliğimiz ne bir ideolojiye ne bir siyasi partiye ne de bir para-mal-mülke bağımlı değildir.

Bizim tek amacımız doğru yolda insanlar , milletler , ırklar , diller arası iletişim kurmak ve İslam birliğini yaymaktır. Bu yola çıkarken kimse çıkar peşine düsmemistir.

Bizler kuruluşumuzda ismimizi belirlerken birçok seçenek arasından yalnız AKINCILAR ismini seçmeyi yönetim olarak uygun gördük. Kısaca bahsetmek gerekirse OSMANLI İMPARATORLUĞU'nda Akıncı veya Akıncılar sınır boylarında halkı korumak ve gelebilecek olan her türlü ilk saldırıyı bertaraf etmek aynı zamanda savaş sırasında hafif atlı birlikler ile en ön safta düşman birliklerinin karşına çıkan belli başlı birliğimizdir.

İşte sizlerinde belirttiği gibi gün birlik olmak günü , gün düşmanın , onların yapmış olduğu bütün gafletlerin, ihanetlerin karsısında durma günüdür. Diğer her türlü ocakların stratejisini birliğimiz olumlu karsılamaktadır.

Emin olun her birinin amacı Şanlı Bayrağımiz altında vatanımızı, milletimizi korumaktır. İşte bizde böylesine bir zamanda birliğimizi oluşturup yeri geldiğinde bilgimizle, yeri geldiğinde tecrübelerimizle ve (öyle bir şeyi gercekletirecek dünya üzerinde bir güç bulunmasa da) Türkiye Cumhuriyet'inin askeri , polisi , devlet güçleri sarsıldığı zaman işte o zaman bizi en ön safta görürsünüz. Saygılarımızla...

"AKINCILAR BIRLIGI YÖNETİM KURULU"
Bismillahirrahmanirrahim
1-) Kuran'ın ilk emri Oku'dur, birliğimizin de amacı okumaktır.okutmaktır.
-Yolumuz Allahın ve Resulunun Yoludur…
-Bizler vatanımızın hudutlaɾını inanç ve iman ile çizenleriz.
-Bizler kişilere bağlı değiliz.ancak Allah ve Resulune bağlıyız.
-Biz, Allah tan başka sahibi olmayanlarız....
2-) Akıncılar birliği üyesi devletine sonuna kadar bağlıdır.
3-) Düşünme, itaat et diyenlere değil; düşün, sor, sorgula diyenlere kulak veriyoruz.
4-) -Bizim ülkemizin en büyük gücü, tankı, topu, parası değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır.
5-) Mili şuur ve mili çıkarları gözetme.
6-) Biz gerçeğin peşindeyiz.Kimin söylediği önemli değil. Bizim için En iyi nasihat, iyi örnek olmaktır.
7-) Toplum değişiyor, insanlar değişiyor, dünya değişiyor. Kalıplaşmış düşüncelerdeğişmiyor..Biz bu kalıplaşmış yanlış bilgileri değiştirmek için varız.
8- Bizler kendimizi bir başkasına göre değil Kuran ve sünnete göre kendi görüşlerinizi düzeltenleriz.
9-) İnsanlara faydası olmayan birliğimizin içine giremez.
10-) Yetimleri korumak gözetmek ihtiyaçlarını karşılamak birliğimizin amacıdır.
11-) Aktine vaadine sözüne sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek.Sadakatle Allah rızası için çalışan devlet erkanını korumaktır Amacımız.
12-) Uyuyan toplumumuzu uyandırmak toplumumuza faydalandırmak.
13-) Ümitsizlik birliğimizde yoktur.
14-) İnsanlarımızın uğradıkları en büyük musibet, Ayrılık ve uyuşmazlıktır. Birliğimizde temel ilke ise, sevgi ve birliktir.
15-) Soğuk kış rüzgarlarının esmekte olduğu ve bu vahşet ve karanlık sahrada kurdun gözlerinin ışığından başka bir aydınlığın görülmediği ve bu yolun yolcusunun gözünü kapatıp gönlünü Allah’a veren insanlarız.
16-) Allah-u Teâlâ’nın rızası için, devlet hizmetinde ömrünü tüketen sâdık devlet adamlarını dâimâ gözetiriz. Amacımız; Asla tarih sahnesinden gelip geçmiş şahsiyetleri mahkum etmek veya kutsamak değil, hadiselere anlam vermek, tarihi etkilerin düşüncelerimize vurduğu prangalardan kurtulmak olmaktır.
17-) Birliğimiz insanların geçmişini kesinlikle yargılamaz geleceğe bakar.
18-) Şartlar ne olursa olsun devletimize,milletimize dinimize vatanımıza bağlılığımız tamdır… Mazlumların ezilenlerin hep yanındayız
19-) Biz bu yolda samimiyiz samimiyetimiz bizim referansımızdır.
20-) Birliğimizin başı ve sonu kardeşliktir.