ADANA, () - ABD'nin Adana 2'nci Konsolosu Joanna Schenk, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Gülen'in oturum izni olduğunu belirterek, "Ancak kuşkusuz oturum izni, bu eylemleri planlayabileceği anlamına gelmiyor. ABD Adalet Bakanlığı şu anda Fetullah Gülen'in iadesi konusunda Türkiye'nin sunduğu delilleri değerlendirmektedir" dedi.
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, göreve yeni gelen ABD Adana İkinci Konsolosu Joanna Schenk ile Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü'nden Katherine Ruppert'i ziyaret etti. Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Menevşe, Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadıkları üzerinde durdu.
Darbe girişiminin Türk halkı tarafından püskürtülen Fetullah Gülen lobisinin, tüm dünyada Türkiye aleyhine negatif algı yaratacak faaliyetlerde bulunduğunu ve Türkiye'ye yatırım amacıyla gelecek yabancı yatırımcılara olumsuz propagandalar yapıldığını öğrendiklerini belirten Atila Menevşe, "ABD ile ülkemiz arasındaki stratejik ortaklığın zarar görmemesi bakımından terör örgütü liderinin en kısa sürede Türkiye'ye tesliminin son derecede önemli olduğuna inanıyoruz."
'DELİLLER DEĞERLENDİRİLİYOR'
Menevşe'nin bu sözleri üzerine ABD Adana İkinci Konsolosu Joanna Schenk şunları söyledi:
"Fetullah Gülen'in ABD'de yasal olarak oturum izni bulunmaktadır. Ancak kuşkusuz oturum izni, bu eylemleri planlayabileceği anlamına gelmiyor. ABD Adalet Bakanlığı şu anda Fetullah Gülen'in iadesi konusunda Türkiye'nin sunduğu delilleri değerlendirmektedir. Bu konudaki hassasiyetinizi çok iyi anlıyoruz ancak bu bir dava konusu olduğundan ABD yönetimi Gülen'in iadesi konusunda hukuki sürecin sonuçlanmasını beklemek durumundadır."

FOTOĞRAFLI