Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY'daki St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı'nı kutlayan Hıristiyanlar, dünyanın ilk mağara kilisesi olan Saint Pierre Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayinle hacı olup İstanbul'daki terör saldırısının kurbanları için dua etti.
Her yıl 29 Haziran'da hacı olan Hıristiyanlar yine Saint Pierre Kilisesi'nde ayin için bir araya geldi. Ayin kapsamında kilisedeki kutsal sudan alıp içen Hıristiyanlar, daha sonra kilise duvarlarına mum yakarak dileklerde bulundu. Ayine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Türkiye Ermeni Katolik Baş Episkoposu Levan Zekiyan, Anadolu Havarisel Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti ile çok sayıda Hıristiyan din adamı katıldı.
Ayinde konuşan Türkiye Ermeni Katolik Baş Episkoposu Levan Zekiyan, İstanbul'da dün gece meydana gelen terör saldırısını kınayarak, dünyaya barışın gelmesi için dua etmeye devam ettiklerini söyledi. Zekiyan, "Vahim, dehşet verici ve vahşi olay sevincimizi kırdı, hepimizin kalbini büyük hüzünle sardı, kurbanlara Allah'tan rahmet dileriz, hastanelerde tedavi görmekte olan yaralılara da acil şifalar dileriz. Maalesef bu tür olaylar gittikçe çoğalmakta, bizim aciz güçlerimizden çok daha fazla bir büyük güç gerektirmekte ki bunlara mani olabilelim" diye konuştu.
'HIRİSTİYANLIK DÜNYAYA HATAY'DAN YAYILDI'
Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise şunları söyledi:
"Bu bayramı biz her sene 29 Haziran'da kutluyoruz. Antakya Kilisesi'nin kurucuları olarak, Aziz Pavlus ve Petrus'u Hıristiyanlığın ilk yayılmasında etkili olan iki önemli şahsı bugün anımsıyoruz kilise olarak. Bugün bu ortamda Ortodoks ve Katolik kiliselerinin temsilcileri olarak bugün bir evrensel barış duası yapmaya geldik bu kutsal mekana. Biliyorsunuz ki Hıristiyanlık ilk defa bu memleketten dünyaya yayıldı, bu vesileyle bu bayramın bütün dünyaya barış, sevgi ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu saldırıların biran önce son bulmasını istiyoruz çünkü dünyanın sevgi iklimine ihtiyacı var. Özellikle kendi coğrafyamızın, buradan dünyaya vereceğimiz mesajlar bunun üzerine olacak, bütün dualarımız bunun üzerine olacak."
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Hıristiyan vatandaşların hacı oldukları bu ayinde edilen duaların dünya barışı için yapıldığını belirten Savaş, Hatay'daki sevgi ve kardeşlik ikliminin dünyaya yayılması dileğinde bulundu.

FOTOĞRAFLI