Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, () - SURİYE Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Dr. Vecih Cuma, ülkesinde son 3 ayda 36 sağlık çalışanının öldürüldüğü söyledi.
Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Dr. Vecih Cuma, Gaziantep Bülbülzade Vakfı binasında basın toplantısı düzenledi. Cuma, Suriye’de iç savaşta hayatını kaybeden her 4 kişiden birinin sağlık çalışanı olduğunu belirtti. Ülkesinde son 3 ayda 36 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini kaydeden Cuma, şöyle dedi:
"Suriye’nin Hama kenti Sağlık İl Müdürü Dr Hasan El Arcah dün rejim güçlerinin saldırısında hayatını kaybetti. Suriye’de rejim ve Rusya saldırısında ölen sağlık çalışanı sayımız 736'ya yükseldi. Sadece bu yıl 36 sağlık çalışanını kaybettik, 22 sağlık merkezimiz de vuruldu" dedi.
İslam İşbirliği Zirvesi'ne katılan üye ülkelerin Suriye’deki savaşı ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları durdurmasını isteyen Cuma, şöyle konuştu:
"Gücünüzü kullanarak bu saldırıları durdurun. Bu doktorların elinde silah yok. Sadece muayene için kullandığı araçlar var. Rejim ve Rusya halen hiçbir dünya kanununu tanımayarak, doktorlarımızı sağlık merkezlerimizi vuruyor. Bu büyük bir dram ve dünyanın yüz karasıdır. Şimdi İstanbul’da başlayan İslam İşbirliği Zirvesi üyesi ülkelere bir mesajımız var. Bu doktorların kanı yerde kalmasın. Uluslararası topluma bunları duyurun. İslam ülkeleri olarak BM’ye baskılarınızı arttırın. Bizim doktorlarımız savaşmıyor, sağlıklı gelecek için, insanları yaşatmak için mücadele veriyor. Birleşmiş Milletler’e yine sesleniyorum. Lütfen doktorlarımızı ve sağlık merkezlerimizi koruyun."
Cuma, konuşmasının ardından Suriye’de hayatını kaybeden sağlık çalışanları için dua etti.

FOTOĞRAFLI