Emek ÇAKILI/YAYLADAĞI(Hatay), () - SURİYE Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Cenevre'de yapılması planlanan Suriye barış görüşmelerinde Türkmenler hariç tüm etnik ve dini grupların olacağını belirterek, "Bu toplantıda Türkmenlerin yer almaması da çok manidardır. Suriye'nin geleceğinde Türkmenleri yok saymak, Suriye'de asla bir barış getirmeyecektir" dedi.
Abdurrahman Mustafa, Suriye Türkmen Meclisi'nin Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki şubesinde Türkmenlerle bir araya geldi. Toplantı sonunda bir açıklama yapan Mustafa, Türkmenlerin mücadelesinin devam ettiğini ancak çok zor durumda olduklarını söyledi. Türkmenlerin sadece rejim askerleriyle mücadele etmediğini, dünyanın dört bir yanında gelen terör örgütlerinin de kendileriyle savaştığını ifade eden Mustafa, şunları söyledi:
"Son olarak Bayırbucak Türkmen bölgesinde devam eden mücadelemizde süper güç olan Rusya, 30 Eylül'den bu yana bize saldırıyor. Orada Türkmenlere karşı bir etnik temizlik uyguluyor. İran, Irak, Hizbullah ve Esad'in paralı çeteleri karadan saldırıyor. Denizden de füzelerle köylerimizi vuruyorlar. Oradaki mücadelemiz devam ediyor. Ancak Türkmenlerin gücü bellidir. Bu kadar uluslararası terör estiren güçlere karşı gücümüz bu kadardır. Bayırbucak düşmedi, direniş devam ediyor. Asla da düşmeyecek. Buna direnen gençlerimiz inanıyorlar. Toprak namustur, kanımızın son damlasına kadar mücadelemiz devam edecektir. Ancak durum kritik. Rabia dediğimiz Gebelli, çok stratejik bir bölgedir. Burası 2 gündür rejimin eline geçti. Bu orantısız bir savaştır."
'TÜRKİYE HER ZAMAN YANIMIZDA'
Rusya ve rejimin sivil, kadın, çocuk, cami, okul, hastane ayrımı yapmadan havadan, karadan ve denizden saldırdığını, bunun sonucunda sivil halkın Türkiye sınırının sıfır noktasındaki Yamadi Köyü'nde bulunan kamplara geldiğini hatırlatan Abdurrahman Mustafa şöyle devam etti:
"Bizim endişemiz burada 20 bine yakın sivil vardır. Bu insanların olası göç durumunda Yayladağı'nda barındırmak için Yayladağı'ndaki yerel yöneticiler ve Ankara'daki üst düzey idarecilerimizle görüşme yaptık. İnsani olarak her zaman yanımızda olan Türkiye bu konu da tedbirler aldıklarını ifade ettiler. Osmaniye kampının da Yayladağı'na taşınması yönünde talebimiz bulunmaktadır. Çünkü bizim insanımızın topraklarından tamamen kopmalarını istemiyoruz. Bu konuda meclisimiz bir mutabakata vardı. Buradaki yerel yönetimlerde bir sorun yoktur, bunu Ankara'daki üst düzey yöneticilerimize de aktaracağız."
'HERKES VAR, TÜRKMENLER YOK'
Suriye'de barışı sağlamak için Cenevre'de gerçekleştirilecek toplantıya da değinen Mustafa, "Biliyorsunuz Cenevre görüşmeleri olacak. Bu toplantıda tüm etnik ve dini gruplar varken, devrime bu kadar fedakarlık veren, yerinden yurdundan olan ve 30 bin şehit veren Türkmenlerin yer almaması da çok manidardır, düşündürücüdür. Suriye'nin geleceğinde Türkmenleri yok saymak, Suriye'de asla bir barış getirmeyecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI