Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK il merkezindeki sokağa çıkma  yasağı nedeniyle bazı öğrenciler Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavına Silopi İlçesi'nde girdi. Öğrenciler, yasaklardan ve operasyonlardar olumsuz etkilendiklerini söyledi.
Silopi'de 40 okulda 635 eğitimcinin görev aldığı 3 bin 95 öğrencinin katıldığı 8'inci sınıflar için TEOG 2'nci dönem sınavları bugün yapıldı. 14 Mart tarihinde Şırnak'ta ilan edilen ve halen devam sokağa çıkma yasakları nedeni ile birçok öğrenci Silopi İlçesi'nde sınava girmek zorunda kaldı.
Silopi İlçesi'nde de 5 Nisan tarihinde ilan edilen 24 Nisan tarihleri arasında kaldırılan sokağa çıkma yasağı nedeni ile öğrenciler eğitimlerinden geri kalmıştı. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mağdur olan öğrencilere yönelik telafi kursları verildi. Silopi Dicle Ortaokulu ve Silopi Koç Ortaokulu'nda öğrenciler sınava girdi. Bazı veliler de okul önlerine gelerek çocuklarını beklemeye başladı.
Şırnak'tan gelen öğrenciler, il merkezinde sınava girmek istediklerini ancak sokağa çıkma yasağından dolayı Silopi'de sınava girdiklerini belirtti. Yasaklardan ve operasyonlardan dolayı derslere giremediklerini ve konuları iyi anlayamadıklarını belirten öğrenciler, sınavların ertelenmesini istedi.
Silopi'de 19 günlük yasaklardan dolayı derslerinden geri kaldıklarını belirten öğrenciler batıdaki öğrencilerin kendilerinden daha iyi hazırlandıklarını ve sınavlarının iyi geçmediğini belirtti. Öğrenciler ellerinden gelen en iyisini yapmaya çalıştıklarını anlatarak, sınavların mazeret sınavı olmasını istedi. Sınav arasında dışarıya çıkan bazı öğrencilerde yanlarındaki ders kitapları ile çalıştıkları görüldü. Bazı öğrenciler ise yasaklardan dolayı derslerinden geri kalmalarına rağmen sınavların iyi geçtiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI