Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - EĞİTİM-SEN Adana Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, stajyer öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği iftar yemeğine katılım zorunluluğu getirilerek mobing uygulandığını iddia etti.
Mehmet Akarsubaşı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden stajyer öğretmenlerin bulunduğu okullara gönderilen resmi yazıyla 10 Haziran'da Gündoğdu Koleji'nde yapılacak toplantıya çağırıldığını aynı gün akşam da Adana Anadolu Lisesi'nde verilecek iftar yemeğine katılımın zorunlu tutulduğunu bildirildiğini söyledi. Okul yöneticilerinin resmi yazıyı stajyer öğretmenlere tek tek imza karşılığında tebliği edildiğini belirten Akarsubaşı şöyle konuştu:
"3 aydan beri stajyer öğretmenler, müdür odalarında veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde zorla hükümete yakın olan Eğitim Bir-Sen'e üye yaptılar. Bu sendikaya üye olmadıkları takdirde stajyerliklerinin kalkmayacağı ve öğretmenliklerinin ellerinden alınacağı şeklinde korkutuldular. Okullarda idarecilerin kendilerinin yapması gereken her türlü angarya iş, bu 3 aylık sürede stajyer öğretmenlere yaptırıldı. Şimdi de ilimizde milli eğitimin en üst düzeyindeki İl Milli Eğitim Müdürü, yapacağı iftarlı toplantıya katılma zorunluluğu getiriyor. İl Milli Eğitim Müdürü tabi ki iftar yemeği verebilir. Ancak buna zorunlu demek en üst düzeyde stajyer öğretmenlere baskı ve mobing uygulamaktır. Bu zorunlu iftar yemeği, 'Bizim gibi düşünmezseniz, bizim gibi inanmazsanız, bizim gibi yaşamazsanız, size yaşam ve çalışma hakkı yok' anlamına gelmektedir. Hiç kimse, İl Milli Eğitim Müdürü ile iftar yapmak zorunda değildir."

FOTOĞRAFLI