Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), ()- BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde bulunan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nda eğiti- öğretim gören öğrencilerin velileri, öğretmenlerin başka okullara gönderileceği ve okulun bir binasının İmam Hatip Ortaokulu yapılacağı duyumları üzerine, 'Okuluma dokunma, düzenimi bozma' adı altında yürüyüş düzenlendi.
Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu önünde toplanan yaklaşık 400 öğrenci velisi, 'Okuluma dokunma, düzenimi bozma', 'Öğretmenime dokunma', Öğrencime Dokunma' sloganları atarak Cumhuriyet Alanı'na yürüdü. Burada açıklama yapan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Serap Burhan, okul ana binasının İmam Hatip Ortaokulu yapılması, öğretmenlerin büyük bölümünün ise başka okullara tayin edilmesi söylentilerinin dahi kendilerini ve çocuklarını rahatsız ettiğini söyledi.
Öğrenci velilerinden Banu Garip ise "İlçemizin en kıymetli okullardan biri olan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nun bir başka okula dönüştürülmesine karşı, tepkimizi, üzüntümüzü duyurmak için buradayız. Hatalı bilgilendirmeler sonucu, resmi merciler yönlendiriliyor. Buda ciddi mağduriyetlere neden olur. Biz iş işten geçmeden bu işe dur denilmesi için sesimizin duyulmasını istiyoruz. Gerekirse olayı yargıya taşıyacağız" diye konuştu. Öğrenci velilerinin protesto gösterisi, olaysız sona erdi.
Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nda yaklaşık 750 ilkokul öğrencisi eğitim- öğretim görüyor.

FOTOĞRAFLI