İbrahim MAŞE- Ali Rıza EREN/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'ne bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde düzenlenecek 5'inci Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali için hazırlıklar tamamlandı.
Tarihi yapısı ve doğal güzelliği ile ün yapan Kızkalesi, dolu dolu geçecek üç günlük festival programı ile büyüleyecek. Festival için plaj kumsalında kurulan dev platform ve sahne turistlerin dikkatini çekti. Festival kent genelinde çeşitli duyurular ile vatandaşlara duyurulurken, bazı işyeri sahipleri de afişleri iş yerlerine asarak tanıtıma destek oldu. Turizmin aldığı yaradan nasibini alan esnaf ve turizmciler de, festival nedeniyle yaşanacak yoğunluk nedeniyle hazırlıklar yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin dört gözle beklediği organizasyon turizmcilere de umut oldu.
Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği'nin organize ettiği festival, 15-17 Temmuz tarihleri arasında ünlü sanatçıları ağırlayıp sayısız etkinliğe imza atacak. Unesco Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Kızkalesi’nin gölgesinde yapılacak olan festivalde, plaj voleybolu, Muay Thai, karate, jimnastik ve yüzme gibi birçok spor dalında yarışmalar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Hem turizme hem de Kızkalesi’nin tanıtımına büyük katkı sunacak olan festival, Kızkalesi Halk Plajında ücretsiz olarak kapılarını açacak.
YILDIZ YAĞACAK
Festivalin ilk günü olan 15 Temmuz'da Kıraç, 16 Temmuz'un gündüz bölümünde Venezuellalı Latin müzik sanatçısı Gatto Gabriel, Mabel Matiz, 17 Temmuz'da ise Mustafa Ceceli birer konser verecek. Tatilinin sonu festivalin başlangıcına gelen bazı tatilciler, ünlü sanatçıları dinlemek için tatilini uzattı.
"KIZKALESİ ÖNEMLİ BİR DEĞER"
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, festivalin tarihi ve turisik Kızkalesi'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek şunları söyledi:
"Kızkalesi Mersin’in en önemli değerlerinden bir tanesidir. Bu nedenle de UNESCO Kültürel Miras Listesi’ne alınması için başvurulmuştur. Mersin’in turizmi içinde çok önemli bir objedir. Bu nedenle de çok iyi tanıtılması lazımdır. Tanıtılması içinde 4 yıl önce başlatılan ve bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğimiz festivalle Büyükşehir Belediyesi olarak destekler vererek daha da iyi tanıtmak arzusundayız. Ben vatandaşlarımızın 3 gün boyunca çok iyi vakit geçireceğini ve ulusal televizyonlarda, basında yer alacak bu festivalin Mersin’in tanıtımına çok büyük bir artı getireceğini düşünüyorum. Ünlü sanatçılarımız gelecekler. Yine orada gerek spor, gerek folklorla ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek. Ben tüm hemşerilerimizi ve bölge insanımızı Kızkalesi’ndeki bu festivalimize davet ediyorum. Bu nedenle de Büyükşehir Belediyesi olarak festivale bu yıl çok büyük destek ve katkı koyduk. İnşallah gelecek yıllarda da bu uluslar arası daha da geniş kitlelere hitap edecek bir festival haline dönüşür."