Cem ULUCAN/ AYDIN, ()- 32'NCİ Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, Aydın'da sergilenecek. Yarın açılacak sergi, 24 Mayıs'a kadar gezilebilecek.
32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler; İstanbul, Adana, Eskişehir, Ankara ve Muğla'dan sonra şimdi de 10 Mayıs'ta saat 17.30'da, Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturulacak. Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlenen ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan yarışma, bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçının 2 bin 289 karikatürüne ev sahipliği yaptı. 90 karikatürün yer aldığı sergiyi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı açacak. Sergi 24 Mayıs'a kadar gezilebilecek.
DEREYECE GİRENLER DE SERGİDE
Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü Jalal Pirmarzabad'ın (İran) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak. Yarışmada Başarı Ödülü kazananlar arasında; Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan Corbo (Küba), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş, Cemalettin Güzeloğlu, Ishimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) ve Mikhail Zlatkovsky (Rusya) bulunuyor.

FOTOĞRAFLI