İbrahim MAŞE-Mustafa KARABULUT/MERSİN, ()-MERSİN'de, tamamı bağışlarla yaptırılan Türkiye'nin ilk Yaşlı Yaşam Merkezi'nin tamamlanması için 'Cumhuriyet Kadınları' temalı defile düzenlendi.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nce yaptırılan merkeze, Türkiye'nin önde gelen modacılarından olan ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle tanınan Mehmet Köymen'den destek geldi. Yaklaşan Cumhuriyet Bayramı nedeni ile hazırladığı 'Cumhuriyet Kadınları-II' isimli defilesini Hilton Otel'de beğeniye sunan Köymen, defilede Cumhuriyet kadınlarının moda anlayışını modern bir yorumla ünlü mankenler üzerinden podyuma taşıdı.
Geliri Yaşlı Yaşam Merkezi'nin yapımına aktarılacak olan defilenin biletleri günler öncesinden tükenirken, kentin sanat ve siyaset dünyası yaşlılar için bir araya geldi. Nefes kesen defilede podyuma çıkan mankenler, birbirinden özgün tasarıma sahip kıyafetlerle podyumu adımladı. Beğeniye sunulan kıyafetler katılımcılardan alkış alırken, koyu renk ağırlıklı kreasyon büyük ilgi gördü. Derin göğüs dekolteli ve transparan kıyafetlerin ağırlıklı olarak yer aldığı defile sonunda, Mehmet Köymen mankenlerle birlikte katılımcıları selamladı. Alkış yağmuruna tutulan ünlü modacıya, geceye verdiği destekten dolayı tablo hediye edildi.
HAYALİMİZ GERÇEKLEŞİYOR
Yaşlı Yaşam Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve inşaatın yüzde 90'ının tamamlandığını kaydeden Alzheimer Derneği Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge şunları söyledi:
"Evimizde kendi sorunlarımızla boğuşurken, tutacak bir el, ağlayacak bir omuz aradığımız zamanda çözüm olması için ürettiğimiz Yaşlı Yaşam Merkezi'ne bir an önce kavuşmak hayalimiz. İstiyoruz ki değerli büyüklerimiz bu projeyle aktif bir yaşlanma yaşasınlar. 4 duvar arasında değil bir arada, her anı keyifli yaşlılık geçirsinler. Olur da çağın vebası dediğimiz Alzheimer hastası olursa, ki şu an şehrimizde 15 bin hasta var. Önümüzdeki 10 yılda bu rakam 4 ile çarpılacak. Hastalığa yakalanırlarsa merkezimizdeki gündüz bakım evine gelsinler. Sürekli bakım merkezimizde de 24 saat uzmanlardan bakım hizmeti alsınlar. Sertifikalı personeller tarafından bakılsınlar. Merkezin şu an yüzde 90'a yakını tamamlandı."
YAŞLILAR İÇİN MÜZAYEDE
Geliri tamamen Yaşlı Yaşam Merkezi'ne aktarılacak defileye, Mersin ve Adana başta olmak üzere Lions kulüpleri de yoğun bir katılımla maddi destek sağladı. Yardım projelerine katkıları ile tanınan Uğur Batur, yaşlılar için küçük çaplı bir müzayede düzenledi. Mersinli ünlü ressamlar Ahmet Yeşil'in tablosu 7 bin TL, Gencay Kasapçı'nın tablosu 5 bin TL ve Lina Nasif'in tablosu 4 bin TL'ye satıldı. Öte yandan diğer sanat eserleri ve değerli eşyaların satışından da 14 bin 550 TL gelir sağlandı.
Program sonunda, geceye katkı sunan Oya Medya, MODER, Zuhal Karamehmet, Yelda Sanat Merkezi, Fizyotıp, MD Clinic, Burin Reklam, Doğuş Hastanesi, Çukurova Ses Sistemleri,Yasemin Kafe, Fiyonk Organizasyon, Avcı Ofset, Bilen Otomotiv, Hilton Oteli, Lions kulüpleri adına 118-U Genel Yönetmeni Selahattin Atan'a ve defile biletlerinin satışında destek olan Lions Kulüpleri başkanlarına teşekkür belgeleri sunuldu.
Gece, genç sanatçı Melis Çom'un arp dinletisi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI