Mustafa ERCAN/MERSİN, () - ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Mersinli piyanist Cem Oslu, Hollywood filmlerin müziğine ve müzikallere imza atarak adından söz ettiriyor.
Berklee Müzik Okulu'ndan mezun olduktan sonra Los Angeles'te Glasshouse Audio şirketinde besteci, Academy of Music for the Blind'nde piyano öğretim görevlisi, Creative Kids gençlik müzikal şirketinde müzik yönetmeni ve müdürü olarak çalışan genç piyanist Cem Oslu, bugüne kadar 'Alien's Sister' ve '39 Days' filmlerinin müziğini besteledi. Peter Pan, Hairspray, Mary Poppins gibi müzikallerde müzik yönetmeni rolünü de üstlenen Oslu, bir Türk olarak Hollywood filmlerinin müziklerine imza atmayı sürdüreceğini söyledi.
Ağabeyinin kullanmadığı elektronik klavye ile müzikle tanıştığını belirten Oslu, "Çocukluğum boyunca evimizde ufak bir elektronik klavyemiz vardı. Ağabeyimin ilkokul öğrenciliği zamanında alınmış, evin bir köşesinde kılıfında dururdu. Arada sırada kıymetli bir oyuncak gibi kılıfından çıkarır, adaptörünü takar ve oynardım onunla. Bildiğim melodileri kulaktan çalmaya çalışır, hangi tuşun hangi nota olduğunu keşfeder, besteler uydururdum" diye konuştu.
'TEKNOLOJİYİ KEŞFEDİNCE GÖZÜNÜ ABD'YE DİKTİ'
Viyana'da eğitimini sürdürürken müzik teknolojine ilgisinin ortaya çıktığını fark eden Oslu, şunları söyledi:
"Piyano öğrenmeye ilk başladığımdan beri beste yapmaya da ilgim vardı, fakat bütün vaktimi piyano çalışmalarıma adadığım için yalnızca bir iki beste yapmıştım. Viyana'da geçirdiğim yıllarda bu ilgim arttı, müzik teknolojisinin varlığını keşfettim ve Berklee Müzik Okulu'nun programlarını araştırdım. 2012 yılında Berklee'nin Ankara'da düzenlediği yetenek sınavına girdim ve burslu kabul edildim. Mayıs ayında Boston'a taşındım. 'Film Müziği' ve 'Elektronik Yapım ve Tasarım' bölümlerini okudum. 2 yılda mezun olup film endüstrisinin merkezi olan Los Angeles'a taşındım. Los Angeles'a geldiğimden beri '39 days' ve 'Alien's Sister' kısa filmlerinin müziğini besteledim. 'Stevie D' uzun metraj filminde besteci ve müzik koordinatörü olarak çalıştım. My Creative Kids şirketinde müzik yönetmeni, Glasshouse Audio'da besteci, Academy for the Blind'nde (Görme Engelliler İçin Müzik Akademisi) müdür ve piyano hocası olarak çalışıyorum. Şimdi ki hedef için birçok Hollywood filmine imza atmayı hedefliyorum."

FOTOĞRAFLI