CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde düzenlenen törende, başarılı CHP'li belediyelere ödüllerini verdi. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız son derece başarılı hizmetlerin altına imza attı. Bizim, 'Belediye başkanlarımız başarılıdır' demenin ötesinde, bunların kamuoyuna anlatılması çok önemli" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yerel Yönetim Ödülleri 2016 toplantısına katıldı. SODEM Yerel Yönetim Ödülleri için belde, metropol ilçe, metropol dışı ilçe ve büyükşehir olmak üzere 100 belediyeden 500'ün üzerinde proje başvurusu geldiği belirtildi. Toplantı, Sığacık Euphoria Aegean Resort Spa Hotel'de yapıldı. Seçici kurulda yer alan Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Koray Çalışkan, "Bu projelerden biri de Muğla'dan. Projeyi AK Partili bir dostuma anlatırken, 'Muğla AK Partili' dedi. Bu algı inanılmaz kötü ama buradan sonra o değişecek. Projeler çok güzeldi, hepimiz çok heyecanlandık, hepsinden çok şey öğrendik" dedi.
Törende daha sonra Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına ödül verdi. 'Kentsel dönüşüm' dalında Giresun Belediyesi, Burdur Belediyesi, İzmir Urla Belediyesi, Sinop Belediyesi, Ankara Yenimahalle Belediyesi, Aydın Didim Belediyesi, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, Ankara Hanak Belediyesi, Edirne Uzunköprü Belediyesi ödül aldı.
'Çevre' dalında Çanakkale Belediyesi, Antalya Manavgat Belediyesi, İstanbul Çatalca Belediyesi, Tekirdağ Çorlu Belediyesi, Çanakkale Bozcaada Belediyesi, Aydın Efeler Belediyesi'ne ödül verildi. 'Bilim ve Tarih' ödüllerini; Edirne Belediyesi, Aydın Karacasu Belediyesi, Zonguldak Çaycuma Belediyesi aldı.
'İstihdam' dalında Kırklareli Belediyesi, İstanbul Maltepe Belediyesi, İzmir Karabağlar Belediyesi, Çanakkale Karabiga Belediyesi, Yozgat Sorgun Belediyesi ödül aldı.
'Sanat, kültür ve turizm' dalında Yalova Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, İzmir Bergama Belediyesi ödül aldı.
'Spor' dalında Adana Seyhan Belediyesi, Balıkesir Edremit Belediyesi, Bolu Mengen Belediyesi'ne ödül verildi.
'Sosyal proje' dalında Ankara Çankaya Belediyesi , Erzurum Çat Belediyesi, Hatay Defne Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, İzmir Gaziemir Belediyesi, İstanbul Sarıyer Belediyesi, Denizli Buldan Belediyesi, Erzincan Merkez Ulalar Belediyesi, Artvin Ardanuç Belediyesi, Sinop Gerze Belediyesi, Çorum Mecitözü Belediyesi, Malatya Hekimhan Belediyesi ödül aldı.
'Katılım ve Yönetişim' dalında İstanbul Kartal Belediyesi, Antalya Döşemealtı Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi, İstanbul Kadıköy Belediyesi, Kırklarereli Lüleburgaz Belediyesi ödüllendirildi.
'Tarım' dalında Mersin Mezitli Belediyesi, Balıkesir Erdek Belediyesi, Denizli Bozkurt Belediyesi ödül aldı. 'Sağlık' dalında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi, İzmir Balçova Belediyesi, İzmir Bayındır Belediyesi, Amasya Merzifon Belediyesi ödül aldı.
'Bilgi ve İletişim' dalında İzmir Bornova Belediyesi, İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ödül aldı.
'Gençlik ve Eğitim' dalında Tekirdağ Maltepe Belediyesi, İzmir Güzelbahçe Belediyesi, İzmir Çiğli Belediyesi ödül aldı. 'Çocuk' dalında Muğla Menteşe Belediyesi, Kırklareli Pınarhisar Belediyesi, Afyonkarahisar Dazkırı Belediyesi, Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi, Çanakkale Biga Belediyesi, Çanakkele Kepez Belediyesi ödül aldı.
'Sokak hayvanları' dalında Nevşehir Avanos Belediyesi ödül aldı.
'Büyükşehir Belediyesi' kategorisinde ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ödül verildi.
'Üstün Başarı' ödülleri kategorisinde başvurduğu 5 projesi de seçici kurul tarafından kabul edilen Ankara Çankaya Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi, Çanakkale Kepez Belediyesi ödül aldı.
SODEM yönetim kurulunda yer alan belediyelerden İstanbul Silivri Belediyesi, İstanbul Avcılar Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi, İzmir Buca Belediyesi, Çanakkale Küçükkuyu Belediyesi, İzmir Seferihisar Belediyesi ödül aldı.
Kılıçdaroğlu, "İki günlük bir toplantı oldu. Son derece verimliydi, en azından yaptığımız projeleri kamuoyuyla paylaşma olanağı bulduk. Belediye başkanlarımız son derece başarılı belediye hizmetlerinin altına imza attı. Bizim, 'Belediye başkanlarımız başarılıdır' demenin ötesinde, bunların kamuoyuna anlatılması çok önemli. Jüri üyelerimize yaptıkları seçim nedeniyle yürekten teşekkür ederim. Eminim zorlandılar ama güzel projeleri bize tanıtma imkanı buldular" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Seferihisar Kaleçi'nde kahve içtikten sonra saat 14.00'da uçakla kentten ayrılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI