Akif ÖZDEMİR/ ADANA, () - CEYHAN Belediye Başkanlığı döneminde yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yurtdışı çıkış yasağı konan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için söylediği 'Ankara'yı parsel parsel sattı' sözlerini hatırlatarak, "Onu kimse görmedi, ama bizi görsünler. Biz Türk adaletinden ve mahkemelerinden korkmuyoruz" dedi. 
Adana'da yaklaşık 5 bin kişi hakkında soruşturma başlatılan Hüseyin Sözlü'ye destek vermek için belediye binası önünde toplandı. 'Adana uyuma başkanına sahip çık' sloganları atan kalabalığa taksici esnafı da konvoy yaparak destek verdi. Eşi Zeynep Sözlü ile birlikte belediye binasının balkonuna çıkan Hüseyin Sözlü, kalabalığı selamladı. 
BAŞKANLARIN DÖŞEDİĞİ BOMBALARLA ŞEHİT OLUYORLAR 
17 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir mahkumiyeti olmadığını belirten Sözlü, şunları söyledi: "Aile boyu suçüstü yakalananları hukuk pas geçti. 'Ankara'yı parsel parsel sattı' dedi en yetkili ağız, onu kimse görmedi, ama bizi görsünler. Her gün Sur'da çocuklarımız şehit oluyor o belediye başkanlarının yolların altına döşedikleri bombalarla, yerleştirdikleri borularla çocuklarımız şehit oluyor. O belediye başkanlarına seslerini çıkaramayanlar, onlarla dünkü mutabakatlarından dolayı korkanlar, onları neden görmüyorsunuz? Bizi neden pas geçmiyorsunuz demiyorum. Bizi görsünler. Onun için diyorum ki siz korktunuz biz korkmuyoruz Türk mahkemelerinden ve adaletinden." 
BÖYLE BİR CEZA ADANA'YA YAKIŞMAZ 
Sosyal medya ve bazı gazetelerde yer alan iddialar üzerine hakkında dosya hazırlandığını belirten Sözlü, şöyle konuştu: "Adaylık dönemimde dosya bulamadılar, belediye başkanlığı koltuğuna oturduk. Ceyhan'da da kendi partilerinden bir kardeşimiz oturdu. 1.5 yıl dosya icat etmeye çalıştılar, yine bir şey bulamadılar. Ve en son muhatap olduğumuz hadise, sosyal medyada ve gazetelerde iddialar, bu iddialar üzerine ve kendilerince muhakkak ki bir çalışmaları vardır. Bir dosya teşekkül etmişler ve Danıştay'a da müracaatımız var. Henüz Danıştay'ın da soruşturma vermediği bir dosya. Evrak eksikliğinden geri geldi, daha mahkeme safhasında değiliz, ifademiz alındı. Bir davet aldık biz de gayet sakin gittik. Nöbetçi mahkemeye çıktım yanıma avukatımdan başka kimseyi almadım. Henüz daha mahkeme safhasına bile gelmeden yani suçumuz var mı yok mu ortaya konmadan bizim için adli kontrol şartı koydular, hem Adana'yı terk etmemek hem de yurtdışına çıkmamak üzere. Nöbetçi mahkeme başkanına durumu izah ettim, 'Ben Adana'yı hem yurt içinde hem de yurt dışında temsil etmek zorundayım. Böyle bir ceza Adana'ya yakışmaz.' Mahkeme tarafından delillerle ispatlanmış bir suçum da yok ve evrensel hukukun temel ilkelerine de baktığımızda suç sahibi olmadan insana ceza verilmez. Ama yurtdışı çıkış yasağı aldık." 

FOTOĞRAFLI