MERSİN, () - MERSİN'de, Kadınlar Günü kapsamında toplantı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, TBMM'de, kamuoyunda 'Özgecan Aslan Yasası' olarak bilinen yasa teklifini reddedildiğini ifade ederek, cinayetin işlendiği kentte eylem çağrısı yaptı.
İl binasında kadın sivil toplum kuruluşları ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Güler, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tarafından verilen kadınlara yönelik suçlarda cezaların artırılmasıyla, zaman aşımı, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını öngören yasa teklifinin TBMM Başkanlığı tarafından kabul görmediğini ifade ederek eleştirilerde bulundu. Özgecan Aslan cinayetinin bir milat olması gerekirken, Özgecan'ın ardından kadın ölümlerinin arttığına vurgu yapan Güler, "2012 yılında 210, 2013 yılında 337, 2014 yılında 294 ve 2015 yılında 413 kadın öldürüldü. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'ye Özgecan Aslan Yasası'nın teklifini sunmuştur. Bu teklifi sunarken, 'Kadına ve çocuğa şiddet, cinayet ve cinsel istismar, istikrarlı bir iktidar yönetiminde istikrarlı şekilde arttığı unutulmamalıdır' demiştir. İçinde yaşadığımız 12 yıldır AKP yönetiminde kadına ve çocuğa şiddet, cinayet ve cinsel istismar gerçekten de istikrarlı şekilde artıyor. Aytuğ hocamın dediği gerçek bir söz, hepimizin yaşadığı bir söz maalesef TBMM Başkanı tarafından reddediliyor. Kadınların yaşamsal haklarını elde edecekleri Özgecan Aslan Yasası TBMM tarafından reddediliyor" dedi.
Yasa çıkana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Güler, "Biz bu anlamda isyandayız. Tüm kadınların yaşamsal haklarını elde edeceği Özgecan Aslan Yasası'nı yeniden teklife sunan milletvekillerimize destek olmak için yarın oturma eylemi yapacağız. Özgecan Alan Kadın Üretici Pazarı'nda buluşup sesimizi çıkaracağız. Tüm kadınları desteğe davet ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI