MİTİNG alanlarında birbirlerine hakaret edercesine konuşan liderlere Erzurumlu kuyumcu, 73 yaşındaki Hanifi Akpınar, örnek oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'nin ikinci sıra milletvekili adayı Ertürk Çimen, CHP birinci sıra adayı Tuncer Aktaş ile çektirdiği fotoğrafları bilboardalarda yer alan Hanifi Akpınar, "Hepimiz kardeşiz, insanız. Bütün insanlara karşı hoşgörülüyüm. Hangisi memleketimize çalışırsa başımızın tacıdır. Ama ben AK Partili'yim" dedi.
Tarihi Taşmağazalar Çarşısı'nda kuyumcu dükkanı bulunan evli ve 4 çocuk, 9 torun sahibi Hanifi Akpınar, miting meydanlarında birbirlerine hakaret eden siyasilerin aksine tam bir hoşgörü ve centilmenlik örneği sergiliyor. 6 Ekim'de Erzurum'a gelen Başbakan Davutoğlu ile kucaklaşan, MHP'li Ertürk Çimen'le dostane pozlar veren Hanifi dedenin, CHP'li Tuncer Aktaş'la çektirdiği samimi fotoğraf bilboardlara taşındı. Ak sakalı, güler yüzü ile siyasilerin ilgisini çeken Hanifi Akpınar'ın 3 partili ile de fotoğraflarının yayınlanması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.
Çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını cep telefonuna ekran resmi olarak yerleştiren Hanifi Akpınar, muhalefet parti adayları ile fotoğraf çektirmiş olmasına karşın gönlündeki aslanın 'AK Parti' olduğunu bildirdi. Akpınar, şöyle konuştu:
"Her partiden tüm adaylar işyerimi ziyaret etti. Bir tek HDP'liler gelmedi. Onlar da gelse sarılırdım. Ne olacak memleketimizin adamı. PKK sorunu olmasa iş tamam. Onların da sonu geldi inşallah. Tayyip Erdoğan onları da temizleyecek, inine inecek. MHP'li Ertürk Çimen ile CHP'li Tuncer Aktaş dükkanıma geldi, ikisini de misafir ettik. Fotoğraf çektirmek istediler, kabul ettim. Ben AK Partili'yim. Ahmet Davutoğlu ile de fotoğrafım var. Herkes beni seviyor, ben de insanları seviyorum. Hepimiz kardeşiz, insanız. Bütün insanlara karşı hoşgörülüyüm. Benim düşmanım yok. Fotoğrafları görenlerin kimi 'Niye çektirdin?' diye soruyor, kimi de 'İyi etmişsin' diyor. Sonuçta kararımı vermişim. Oyum AK Parti'nin. Kimsenin hatırını kırmak istemedim. Benim için hepsi aynı, hangisi memlekete çalışırsa başımızın tacıdır. Erzurum'a 3 fabrika istiyoruz; Deri, ayakkabı, meşrubat. Memleketimizde deri üretiliyor, başka yerde işleniyor, tekrar buraya geliyor, bize satılıyor. Bir sürü işsiz var. Kahve köşeleri adam dolu. Yeter ki memlekete çalışan insan olsunlar."

FOTOĞRAFLI